Ambu A/S

Ambu A/S (AMBU-B.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

115.20

Kurs

117.00

Ændring %

2.27%

Ændring

2.60

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

117.00

Valuta

DKK

Åben

115.20

Høj

117.85

Lav

114.35

År Høj

203.70

År Lav

85.30

Ændring Idag

2.60

Ændring %

2.27

Ændring Igår

114.40

Børsværdi

24885390000

Volume

597876

Antal aktierf

217409600

Investering i Ambu

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Ambu-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Ambu-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Ambu er en dansk virksomhed, som udvikler, producerer og markedsfører medicinsk udstyr til hospitaler og redningstjenester. Virksomheden blev grundlagt i 1937 og har i dag hovedsæde i Ballerup.

 

De største forretningsområder for Ambu er anæstesi, kardiologi og neurologi. De vigtigste produkter i porteføljen er ventilationsprodukter til kunstig åndedræt samt engangselektroder til EKG-test og neurofysiologiske undersøgelser. Ambu leverer desuden fleksible endoskop til engangsbrug og arbejder med at optimere hospitalets arbejdsgange og forbedre patientplejen.

 

I juni 2018 blev Ambu optaget på OMX C25-indekset.

Men hvordan ser Ambus aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag Ambu

Ambu blev grundlagt i 1937 under navnet “Testa Laboratorium” af den tysk ingeniør Holger Hesse. Holger Hesse havde dengang en ambition om at skabe en forretning, der var dedikeret til produkter, som ville bidrage til redningen af menneskeliv.

“Sicca Haemometer“ var det første produkt, der gjorde det muligt for private praktikere at måle mængden af ​​hæmoglobin i blodet – vel at mærke uden at skulle sende en blodprøve til et eksternt laboratorium.

Ambus mest kendte produkt er “Ambu Bag”, som også kendt som “Rubenballonen.” Produktet blev designet i 1956 i samarbejde med professor Henning Moritz Ruben og er et selvopustende genoplivningsapparatet. Apparatet blev markedsført under navnet “Ambu”, og navnet blev valgt som det nye firmanavn i 1986. Seks år senere markerer Ambu sig som et internationalt selskab –  de får nemlig officielt en børsnotering.

Væksten fortsætter hos Ambu i løbet af 1960’erne og 1970’erne under ledelse af afdøde Holger Hesses kone, fru Hesse. Der bliver lanceret vigtige produkter, herunder manikiner, PEEP-ventilen, ECG Simulator og mange flere.

 

I slutningen af ​​1970’erne er efterspørgslen på Ambus produkter stor, og et globalt distributionsnetværk styrker Ambus position på den globale medicinske pleje- og træningsscene. Nu faldet Ambus produkter ind under to kategorier: genoplivning og træningsprodukter.

Ambu overtager i 2001 Medicotest, som var den største europæiske producent af elektroder. Med overtagelsen kommer en stor portefølje af kvalitetselektroder, der hedder BlueSensor. Det er også i 2001, at de første skridt mod at flytte Ambus produktion fra Danmark til Malaysia og Kina bliver taget.

Ambu begynder desuden at fokusere mere på enheder til engangsbrug. Både det medicinske samfund og flere markeder efterspørger enheder til engangsbrug.

I 2009 lancerede Ambu verdens første fleksible videoskop og arbejder i dag med endoskopi til engangsbrug. Ambu® aScope™ er en avanceret platform hos Ambu, der forsøger at forbedre patientpleje, optimerer arbejdsgange for sundhedspersonale og reducerer omkostninger til sundhedsvæsenet.

Lars Marcher var i 10 år administrerende direktør hos Ambu. Han blev dog fyret øjeblikkeligt i maj 2019 efter uoverensstemmelser mellem ham og bestyrelsen. Lars Marcher er kendt for at have leveret varen til aktionærerne. Siden han kom til Ambu, blev resultaterne kraftigt forbedret, mens aktiekursen samtidig steget med flere tusinde procent, hvilket gør Ambu-aktien til en af de mest succesfulde i Europa de seneste ti år.

Administrerende direktør hos Ambu har siden maj 2019 været amerikanske Juan-José Gonzalez.

Sådan køber du Ambu-aktier

Har du besluttet dig for at købe Ambu-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Ambu-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Ambu. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Ambu-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Ambu-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Ambu-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Ambu-aktier.

Ambus aktieprognose 2020

Markedsværdien af Ambu er på ti år steget fra omkring 800 millioner kroner til i maj 2019 at udgøre i omegnen af 40 milliarder kroner.

Den primære forklaring på succesen er, at Ambu har satset tungt på nye teknologier og forretningsområder.

 

Generelt har 2019 har været et hårdt år for Ambu. Det har været et år præget af store forandringer – blandt andet med den overraskende fyring af virksomhedens administrerende direktør gennem 10 år, Lars Marcher. Det går knap så godt uden ham ved roret.

Derudover har Ambu opsagt samarbejdet med den amerikanske distributør Tri-anim, som har stået for en stor del af salget af det centrale engangsendoskop Ascope, der bliver brugt til kikkertundersøgelser.

 

“Vi er overbeviste om, at vi med vores pipeline af nye produkter blandt andet inden for øre-næse-hals og urinveje vil være i stand til at maksimere omsætningsvækst gennem direkte salg. Det er en attraktiv investering for Ambu, fordi følgerne af overgangen vil blive opvejet af højere langsigtet vækst,” udtaler den nuværende topchef i Ambu, Juan-José Gonzalez, i en pressemeddelelse fra Ambu.

 

Fremover vil Ambu altså investere massivt i det amerikanske marked – og selv stå for salget af engangsendoskopet. Det er en beslutning, der skaber en usikkerhed hos investorerne, hvilket har fået aktiekursen til at dykke voldsomt.

Ambu-aktien fik i november 2019 en negativ analyse fra norske ABG Sundal Collier. Aktien faldt nemlig med 5,1 procent til 101,45 kr., efter at ABG Sundal Collier sænkede sin anbefaling af Ambu-aktien fra “hold” til “sælg”.

I øjeblikket ligger Ambu-kursen på omkring 102 DKK.

Konklusion

Ambu har nedjusteret deres forventninger til omsætning og salg, efter de har opsagt samarbejdet med den amerikanske distributør Tri-anim. Det har fået virksomhedens optur til for alvor at gå i stå.

 

Det er tydeligt at mærke negative konsekvenser af, at det ikke længere er Lars Marcher, der er administrerende direktør hos Ambu – noget, virksomheden bliver påvirket af på flere punkter. Blandt andet ved den faldende aktiekurs.

I maj 2019 lød markedsværdien af Ambu på omkring 40 milliarder kroner. I august 2019 – efter Lars Marchers fyring – var markedsværdien faldet til 19,3 mia. kr.

Der er mange faktorer at tage stilling til, hvis du overvejer at investere i danske Ambu-aktier. Hvis du kan leve med, at der godt kan gå en rum tid, før der vil komme en eventuel økonomisk gevinst ud af din investering, og du tror på, at den nye administrerende direktørs strategi vil bære frugt før eller siden, kan det være en fordel at overveje at investere. Er du ikke så tålmodig, og vil du hellere satse på nogle mere sikre aktier, skal du nok hellere ty til Ambus konkurrenter – eller nogle helt andre områder end sundhed og teknologi.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier