Amazon.com

Amazon.com (AMZN)

NASDAQ (NASDAQ Stock Exchange)

Åben

13,616.15

Kurs

13,613.39

Ændring %

0.50%

Ændring

9.99

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

13,613.39

Valuta

USD

Åben

13,616.15

Høj

13,626.25

Lav

13,482.44

År Høj

13,812.17

År Lav

8,803.95

Ændring Idag

9.99

Ændring %

0.50

Ændring Igår

13,546.10

Børsværdi

994998026240

Volume

2664738

Antal aktierf

492052992

Investering i Amazon

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Amazon-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Amazon-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Amerikanske Amazon er et IT-selskab, som hurtigt er blevet en af de største virksomheder i verden. Faktisk er Amazon pr. januar 2019 det mest værdifulde selskab i verden.

Internettet var nærmest ikke i brug i 1994, da Jeff Bezos oprettede Amazon.

Mange kaldte Jeffs idé om en lille onlineboghandel skør, fordi langt de fleste ikke havde internetadgang på det tidspunkt. Faktisk havde kun 0,4 pct. af befolkningen i verden adgang til internettet dengang. Men tallet voksede hastigt.

Siden 1997 har Amazon været et børsnoteret selskab, og har særligt gjort investorerne glade det sidste årti. Amazon-aktiens succes er først og fremmest baseret på fremragende kvartalsresultater.

En høj kundetilfredshed spiller en stor rolle i Amazons succes. De har mange kunder, som bliver hos dem og dermed sikrer en bæredygtig forretning.

I Danmark er Amazon ifølge en undersøgelse fra FDIH, den netbutik som næstoftest handles igennem af personer i Danmark. 1,9 % af alle internethandler i Danmark bliver foretaget gennem Amazon.

Men hvordan ser Amazons aktier ud i dag? Det undersøger vi herunder.

Historien bag Amazon

Amazon-stifteren Jeff Bezos var oprindeligt i finanssektoren, hvor han som 26-årig i 1990 blev den yngste vice president i Wall Street-hedgefonden D.E. Shaw. Det var her, han mødte kvinden, der senere skulle blive hans kone.

I 1993 tog Jeff Bezos en chance og sagde sit vellønnede arbejde op. Nu ville han satse alt på udviklingen af Amazon.com. Amazon begyndte som en online boghandel, men er i dag aktiv på mange områder.

Da Jeff Bezos havde sagt sit job op, kørte han sammen med sin daværende kone gennem USA frem mod den garage i Seattle, der siden har skabt historie. Det var en god chance, Jeff Bezos tog. Jeff Bezos er i 2019 den rigeste person i verden. Han er nemlig god for hele 131 mia. dollars, viser Forbes’ undersøgelse af de rigeste personer i verden. Og i dag har Amazon over 650.000 ansatte.

Jeff Bezos er opvokset med sin biologiske mor og sin papfar. Han havde ikke kontakt med sin biologiske far. I 2012 opsøgte en journalist hans biologiske far – Ted Jorgensen. Han havde ingen idé om, at hans søn var Amazon.com-stifteren og mangemilliardæren Jeff Bezos. Ted Jorgensens bedsteforældre var faktisk immigranter fra Danmark – bedstefaren var en af de sidste overlevende fra den spansk-amerikanske krig i 1898.

Jeff Bezos har gjort Amazon til succes på kort tid. Efter to år var det muligt at opnå en årlig omsætning på mere end 15 millioner dollars. På det tidspunkt solgte Amazon stadig kun bøger. Siden da er virksomheden vokset til det mest værdifulde selskab i verden.

Det er særligt inden for de senere år, at Amazon har bredt sig over mange nye områder ud over deres kerneforretning. Amazon har bl.a. meldt sig ind i underholdningsindustrien med deres streamingtjenest Amazon Prime. Desuden videostreaming, supermarked, droner og kunstig intelligens. Det er ikke ligefrem innovation, der er mangel på hos Amazon.

Lige siden han var teenager, har Jeff Bezos haft en drøm om at få almindelige mennesker ud i rummet. I dag ejer han rumselskabet Blue Origin, der har som ambition at sælge rumrejser til overkommelige priser, så flere kan få en uforglemmelig astronomisk oplevelse af dimensioner.

Amazon er desuden aktiv i fødevarebranchen. Derfor erhvervede de Whole Foods i 2018. Det er en supermarkedskæde til mad af høj kvalitet. Målet er at opnå en effektivitet, så alle filialer bliver helt uden ansatte. Alt skal automatiseres.

For Amazon er kunden konge. Derfor har kundetilfredshed altid været noget, der blev prioriteret højt. Og det ser ud til, de er gode til det. For de fleste brugere, der bestiller fra Amazon, bliver faste kunder. Næppe noget andet firma kan tilbyde et så stort produktsortiment som Amazon.

For at optimere kundetilfredsheden har Amazon investeret en masse penge i IT for at gøre hjemmesiden hurtigere og mere brugervenligt. Derudover kan man købe varer hos dem via AI – kunstig intelligens, som i dette tilfælde er stemmestyret.

Amazons omsætning er steget fra 74,5 milliarder dollars i 2013 til 178 milliarder dollars i 2018, og her i 2019 regner man med en omsætning på 232 milliarder dollars, svarende til ca. 1,5 billioner kroner.

Aktiekursen for Amazon lød på knap 18 dollar i 1997. Aktiekursen for Amazon ligger i dag på ca. 1785 dollars.

Sådan køber du Amazon-aktier

Har du besluttet dig for at købe Amazon-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Amazon-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Amazon. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Amazon-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Amazon-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Amazon-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Amazon-aktier.

Amazons aktieprognose 2020

Efter flere års markant vækst har Amazon nu indtaget førstepladsen i verden med en værdi på svimlende fem billioner kroner.

I 2001 faldt Amazons aktiekurs 13 procent, fordi der gik rygter om, at Amazon.com var ved at forberede en konkurs. Det skete dog aldrig.
Amazons markedsværdi er steget, samtidig med at Apple (en anden tidligere indehaver af førstepladsen) har oplevet store fald.

Med en kursstigningen landede Amazon i januar 2019 på en markedsværdi på hele 796 milliarder dollar, svarende til mere end 5 billioner kroner (5.000.000.000.000 kroner). Til sammenligning var Danmarks bruttonationalprodukt i 2018 2,4 billioner kroner.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at det mildest talt går rigtig godt for Amazon. Det gør, at det er dyrt at købe Amazon-aktier.

Mange analytikere taler utvivlsomt for en fortsættelse af Amazons succes. Vil du investere i Amazon-aktier, og tror du selv på Amazons koncept og udbud og produkter, kan det være en god idé at investere i de attraktive Amazon-aktier.

Men vær opmærksom på, at det ikke er sikkert, morgendagen er lige så god som dagen i dag. Og hold godt øje med Apple, Google og Microsoft, som også er virksomheder, der ligger i toppen og konkurrerer med Amazon.

Imidlertid kan den generelt svækkende globale økonomi ødelægge virksomhedens bundlinje. Amazons aktieprognose er dog samlet set positiv.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier