BioPorto A/S

BioPorto A/S (BIOPOR.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

2.87

Kurs

2.92

Ændring %

1.74%

Ændring

0.05

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

2.92

Valuta

DKK

Åben

2.87

Høj

2.92

Lav

2.85

År Høj

4.17

År Lav

2.40

Ændring Idag

0.05

Ændring %

1.74

Ændring Igår

2.87

Børsværdi

502090400

Volume

193085

Antal aktierf

165687798

Investering i BioPorto

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Bioporto-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Bioporto-aktier med få klik på din computer eller telefon.

 

Bioporto er et selskab i bioteknologibranchen, som udvikler og markedsfører antistoffer og antistofbaserede produkter. I denne forbindelse tester virksomheden også patienters diagnoser med det formål at udvikle nye metoder til diagnostik af en række sygdomme. Diagnostikfirmaet Bioporto blev grundlagt i 2000 og beskæftiger cirka 25 medarbejdere.

 

Bioporto er den seneste tid blevet særligt kendt for deres forsøg på at træde ind på det amerikanske marked ved at sende en nyretest (NGAL-test) til godkendelse hos FDA, U.S. Food and Drug Administration.

Men hvordan ser Bioportos aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag Bioporto

Bioporto blev stiftet i 2000 og har 25 ansatte. De har en børsværdi på 523,08 millioner kr. og 174.944.375 aktier i omløb.

Deres omsætning er steget fra 19 millioner i 2014 til 25 millioner i 2017, men årsresultatet er faldet tilsvarende og generelt har virksomheden røde tal på bundlinjen.

Det kan hænge sammen med, at Bioporto i mange år har forsøgt at få NGAL-testen godkendt af FDA i USA. NGAL-testen er udviklet hos Bioporto og kan hjælpe med diagnosticering af nyreskader. Den har flere kliniske fordele og kan hjælpe lægerne med alt fra diagnostik til forudsigelse af de kliniske udfald samtidig med at omkostningerne for testen er lavere for hospitalet end tilsvarende tests. Testen er udviklet til voksne, men fungerer også til børn.

Bioporto har interesse i at udvide til et amerikansk marked, hvor særligt børne- og ungeområdet (patienter under 21 år) er i fokus. Det er derfor også denne målgruppe, der er hovedfokus i deres FDA-ansøgninger. FDA skal godkende værktøjet til diagnose, før det kan bruges i USA og denne godkendelse har lange udsigter.

I 2016 blev testen første gang afvist af FDA, men Bioporto gav ikke op og har efterfølgende sendt en ny ansøgning, hver gang de har fået svar fra de amerikanske myndigheder.

Den anden – og efterfølgende også den tredje – ansøgning har Bioporto dog trukket tilbage, fordi FDA bliver ved med at kræve mere data fra selskabet. Derfor er Bioporto gået i gang med at forberede deres fjerde forsøg samtidig med at de har påbegyndt en større selvransagelse.

Bioporto har haft mange op- og nedture på børsen. I september 2018 stormede de frem, fordi den amerikanske investeringsbank Maxim Group roste selskabet i en analyse. Det medførte at Bioportos aktie steg med 80 procent over to dage.

Et lille år senere i juli 2019 kunne man ane fald i biotekaktien, fordi de trak NGAL-ansøgningen tilbage for tredje gang. Per Hansen fra Nordnet udtaler til Ritzau Finans, at det ikke er første gang, investorerne oplever stor usikkerhed i forbindelse med biotekselskaber, som har problemer med at få godkendt testen hos FDA, men han udtrykker dog i samme ombæring håb for fremtiden.

Bioportos kurs har svunget meget i takt med deres kampe med FDA, men generelt er prisen for aktier i bioteknologiselskabet faldet fra 6,47 i november 2009 til 2,91 i november 2019.

Sådan køber du Bioporto-aktier

Har du besluttet dig for at købe Bioporto-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Bioporto-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Bioporto. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Bioporto-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Bioporto-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Bioporto-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Bioporto-aktier.

Bioportos aktieprognose 2020

I begyndelsen af 2019 satsede Bioporto stort. Virksomheden havde et turbulent 2018, hvor omsætningen blev øget fra 25,2 millioner kr. til 26 millioner kr. og alligevel havde et stort driftsunderskud på 41,8 millioner kr.

I forbindelse med årsregnskabet for 2018 kom det frem, at selskabet i 2019 forventede at få NGAL-testen igennem hos de amerikanske sundhedsmyndigheder og løftet omsætningen med cirka 50 procent. De forventede at NGAL-testen ville blive solgt til forskningsbrug i både Europa og USA (efter godkendelse hos FDA). Forventningen er dog også, at Bioporto har et underskud på driften på 45 millioner kr. som følge af ønsket om at opbygge en amerikansk salgsorganisation.

Denne forventning til indeværende år (2019) har dog vist sig ikke at holde stik, fordi FDA igen har efterspurgt mere data til det danske bioteknologiselskabs studie, hvorfor Bioporto har trukket ansøgningen tilbage. I august udkom Bioportos regnskab for andet kvartal og virksomhedens mange røde tal springer i øjnene.

Desuden har tilbagetrækningen af ansøgningen betydet, at Bioporto har været nødsaget til en nedjustering af forventningerne til både 2019, således at de nu venter en omsætning på 32 millioner kr. og et underskud i driften på 65 millioner kr.

I juli 2019 oplevede Bioporto et fald i aktieprisen fra at have lagt rimelig stabilt omkring 3,97 kr. til 3,31 kr. og efterfølgende til 2,67 kr. Det kan hænge sammen med tilbagetrækningen af ansøgningen hos FDA, men efter de i oktober offentliggjorde den fjerde ansøgning, som kommer i løbet af 2020, er aktien begyndt at stige igen.

I øjeblikket ligger Bioporto-kursen på omkring 2,91 kr. og den er altså steget med cirka 7 procent efter meldingen om, at de vil genansøge hos FDA. Foruden ansøgningen til NGAL-testen for børn vil Bioporto også gerne have godkendt NGAL-testen til voksne i USA og det forventes, at ansøgningsprocesserne igangsættes samtidigt i slutningen af 2019.

Der er god sandsynlighed for, at 2020 bliver året, hvor FDA godkender NGAL-testen til både børn og voksne og Bioporto derfor kan udvide salget til det amerikanske marked, men hvis det ikke lykkes at få godkendt den femte ansøgning på NGAL-testen til børn, er der ingen, som ved, hvordan fremtiden ser ud for det danske bioteknologiselskab.

 

Konklusion

Investering i Bioporto er et sats, når virksomheden har problemer med at få deres NGAL-test igennem FDAs ansøgningsprocedure. Hvis det dog skulle lykkes bioteknologiselskabet, kommer kursen til at stige og der er penge at tjene. Der er dog håb for at ansøgningen kommer igennem og bliver godkendt, for Bioporto har i den seneste tid samarbejdet med FDA og de venter at kunne indsende en ny ansøgning i slutningen af år 2019.

Det er for tiden usikkert at investere i Bioporto, fordi det ikke kan siges, om selskabet får et positivt udfald på deres femte ansøgning til FDA.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier