Carlsberg A/S Class B

Carlsberg A/S Class B (CARL-B.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

1,054.00

Kurs

1,050.50

Ændring %

0.19%

Ændring

2.00

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

1,050.50

Valuta

DKK

Åben

1,054.00

Høj

1,059.00

Lav

1,044.00

År Høj

1,059.00

År Lav

725.60

Ændring Idag

2.00

Ændring %

0.19

Ændring Igår

1,048.50

Børsværdi

158658400000

Volume

104644

Antal aktierf

118857554

Investering i Carlsberg

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Carlsberg-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Carlsberg-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Carlsberg Group blev grundlagt i 1847 af J. C. Jacobsen og er et af de største danske bryggeriselskaber. De har produktion i cirka 35 lande og findes på mere end 150 markeder og har mere end 41.000 ansatte i hele verdenen – herunder flest i Vesteuropa, Østeuropa og Asien.

Den danske produktion af Coca-Cola og Tuborg varetages desuden af Carlsberg, som har hovedkontor i Valby og produktion i Fredericia. De sælger dagligt 114 millioner flasker øl, så der er grundlag for en stor årlig omsætning for bryggeriet, der blev stiftet i 1847.

Men hvordan ser Carlsbergs aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag Carlsberg

I 1847 opførte J. C. Jacobsen et bryggeri i Brolæggerstræde i København, fordi han på en rejse til Tyskland fik øjnene op for en bayersk øl, som var anderledes end det hvidtøl, der hidtil var blevet produceret og drukket i Danmark. Pladsen blev dog hurtigt for trang, og Jacobsen fik tilladelse af kongen til at bygge et bryggeri i Valby i stedet.

Navnet ‘Carlsberg’ stammer delvist fra det tyske ‘berg’ (bjerg) og er delvist opkaldt efter J. C. Jacobsens søn, Carl. Bryggeriet var placeret på Valby Bakke, hvorfra bjerg-delen af navnet er opstået.

Allerede i 1868 eksporterede bryggeriet sin første tønde øl, og Jacobsens førsteprioritet var øllets kvalitet. Derfor oprettede han Carlsberg Laboratorium i 1875 og ansatte Emil Christian Hansen i spidsen. Hansen udviklede en særlig ølgær, Saccharomyces Carlsbergensis, for at undgå den ellers kendte og ødelæggende ølsyge. Metoden for opdyrkningen af det særlige ølgær blev frigivet og det er den type gær, der bruges til pilsnerbrygning over hele verdenen.

Omkring anden verdenskrig begyndte Carlsberg at etablere produktion i udlandet. I 1964 opkøbte Carlsberg første gang et andet bryggeri, det nordsjællandske Wiibroe, mens de i 1970 købte De forenede Bryggerier (Tuborg) og sidenhen kun har opkøbt og overtaget produktionen på flere andre bryggerier i både Danmark og Tyskland.

Carlsberg blev børsnoteret i november 1993 og har en børsværdi på 144.654,90 millioner kr.

 1. oktober 2019 udgav Carlsberg regnskabet for tredje kvartal af regnskabsåret. Her formåede det fjerdestørste bryggeriselskab i verdenen at løfte omsætningen fra 17,6 milliarder kroner til 18,5 milliarder i samme periode i 2018.

Carlsbergs omsætning og årsresultater har de sidste år været positive, hvor omsætningen i 2018 var på 62.503 millioner kr. – steget fra 61.808 millioner i 2017. I 2017 kom Carlsberg ud af året med et lille overskud på 1.259 millioner, mens 2018 medførte mere vækst idet årsresultatet var 5.309 millioner.

I 2018 droppede Carlsberg plastik om deres dåseøl i sixpack, mens det i oktober kom frem, at bryggerigiganten ville satse på en mere miljøvenlig flaske af papir, der er 100 procent genanvendelig.

Selskabet forsøger altså på deres egen måde at tage hånd om de klima- og miljøudfordringer, der er så omtalte i mediebilledet i Danmark. Den genanvendelige papirflaske forventes dog først at kunne blive produceret i et større omfang i 2022.

Miljøfokusset hos Carlsberg har også resulteret i, at vandforbruget på bryggeriet i Fredericia er halveret gennem et vandgenvindingsanlæg, der anslås at have reduceret bryggeriets energiforbrug med næsten 50 procent.

Sådan køber du Carlsberg-aktier

Har du besluttet dig for at købe Carlsberg-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Carlsberg-aktier:

 

 1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Carlsberg. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Carlsberg-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

 

 1. Vælg den rigtige mægler

Når du ved, hvor mange Carlsberg-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

 

 1. Køb Carlsberg-aktier online

Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Carlsberg-aktier.

Carlsbergs aktieprognose 2020

I 2013 var Carlsbergs årlige omsætningen på 66,6 milliarder kroner, mens den i 2018 var på 62.503 millioner kr. Det svarer til en vækst på 3,1 procent, og det er særligt på baggrund af Carlsbergs vækst i Asien.

Carlsbergs CEO Cees ‘t Hart er tilfred med væksten og er særligt glad for, at Asien-regionen har levet op til forventningerne om en stærk performance vedrørende salg, så selvom Rusland skuffede, er indtjeningen fra Kina og Vesteuropa nok til at modsvare de russiske udfordringer.

Det pæne kvartalsregnskab betyder, at Carlsberg har skruet op for de finansielle forventninger til 2019, hvilket har fået aktien til at stige og 28. oktober 2019 indtage førstepladsen. Kvartalsregnskabet medførte en stigning fra 963,26 kr. for en aktie 30. oktober 2019 til 974,19 torsdag 31. oktober kl. 9.30. Allerede 1. november var aktien nede på 947,16 kr. og i øjeblikket ligger Carlsberg-kursen på omkring 944,4 kr. Det svarer til et fald på 2,32 procent over den sidste uge.

Kvartalsregnskabet med de positive oplevelser i Kina og Vesteuropa har fået bryggeriet til at varsle en tocifret organisk vækst i 2019, hvilket er en opjustering fra de forventede syv til ni procent.

Carlsberg har i løbet af 2019 satset på at sælge dyrere øl til forbrugerne, hvor særligt salget af specialøllene er vokset, så indtjeningen er blevet større, selvom det samlede ølsalg ikke har flyttet på sig. Opjusteringen af forventningerne er den anden i løbet af 2019, hvilket har medført, at forventningerne til overskuddet er tæt på det dobbelte i forhold til da 2019 startede.

Konklusion

Carlsberg udgav 31. oktober 2019 deres regnskab for årets tredje kvartal, hvor de opjusterede forventningerne til det overskud, de regner med at få i 2019. De er begyndt at satse mere på de lidt dyrere specialøl og har desuden et fokus på miljø og klima, hvor de har nedbragt vand- og energiforbruget på bryggeriet i Fredericia og desuden forsøger at udvikle deres emballage på både dåse- og flaskeøl. Satsningen og fokusset har skabt en stærk performance i både Asien og Vesteuropa, og det er i høj grad disse markeder, der løfter Carlsbergs omsætning.

Det har betydet, at Jyske Bank har løftet sin anbefaling fra “hold” til “sælg”, og på den baggrund må investeringer i Carlsberg siges at være usikre for tiden. Omvendt har Carlsberg i den seneste tid satset stort på miljø og klima, så måske fremtiden alligevel er lys for det store bryggeris aktionærer.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier