GN Store Nord A/S

GN Store Nord A/S (GN.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

334.40

Kurs

335.90

Ændring %

0.45%

Ændring

1.50

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

335.90

Valuta

DKK

Åben

334.40

Høj

338.40

Lav

332.80

År Høj

343.90

År Lav

259.20

Ændring Idag

1.50

Ændring %

0.45

Ændring Igår

334.40

Børsværdi

47574450000

Volume

154653

Antal aktierf

142268100

Investering i GN Store Nord

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om GN Store Nord-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe GN Store Nord-aktier med få klik på din computer eller telefon.

 

I 1869 var Carl Frederik Tietgen en stor dansk bank- og industrimand. Han etablerede og udviklede virksomheder, og var på mange måder den førende erhvervsmand i den danske industri. Mange af hans virksomheder eksisterer stadig i dag, og en af dem er GN Store Nord A/S, der oprindeligt i Tietgens tid hed Det Store Nordiske Telegraf-selskab.

I 1985 ændrede selskabet navn til GN Store Nord og i marts 1992 åbnede de datterselskabet Sonofon, der blev det første danske private mobilnetværk, som dog blev solgt til Telenor i 2000 for 14,7 milliarder kr.

I begyndelsen af 00’erne oprettede GN Store Nord to nye selskaber: GN Hearing og GN Audio. GN Audio fokuserer på at fremstille headsets og er en af verdens største aktører inden for Unified Communicatios-headset, mens GN Hearing fremstiller høreapparater, der kan tilkobles en iPhone og give en direkte streaming uden nogen kropsbårne virksomheder.

Væksten hos GN Store Nord har siden 2008 kunne spores i aktiekursen, som i 2014 var steget med næsten 1200%.

Men hvordan ser GN Store Nords aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag GN Store Nord

Telegraf-selskabet byggede telegraflinjer fra Danmark til Kina og havde en aktiekapital på 27 millioner kr. – altså en større aktiekapital end Nationalbankens i samtiden. Tietgen formåede at oprette en koncessionsaftale med den russiske zar, så Det Store Nordiske Telegraf-selskab blev forpligtigede til at oprette og drive telegraflinjer i Rusland. Dermed var fundamentet lagt for pionérarbejdet med at etablere telegraflinjer fra Europa til resten af verdenen.

Det resulterede i telegrafforbindelserne til Rusland, Kina, Japan og senere over Skotland til Færøerne, Island og Grønland. Under 2. verdenskrig blev store dele af telegrafkabelnetværket ødelagt, så Det Store Nordiske Telegrafselskab måtte begynde at satse anderledes.

Det resulterede i, at man valgte at satse bredere og investere i flere forskellige selskaber og sektorer. Den første investering var i batterifabrikken Hellesens i 1939, og siden da har det Tietgenstiftede selskab haft fingre i både Lauritz Knudsen, der producerer el-artikler, Storno, der producerer radioer, Telematic, der producerer telefoner, Elmi til måleudstyr, Danavox til høreapparater og mange flere.

Særligt brancen for høreapparater er slået igennem hos selskabet, der ændrede navn til GN Store Nord i 1985. I 2001 oplevede selskabet en voldsom nedtur efter en forkert satsning på datterselskabet NetTest, der var opbygget over det gamle Elmi. Det resulterede i, at virksomheden satte danmarksrekord i underskud med et nettoresultat på -9,2 milliarder kroner.

Nedturen resulterede i et frasalg af flere selskaber og GN Store Nord valgte at satse på GN Audio og GN Hearing. Det viste sig at være en fornuftig beslutning, som har resulteret i de to kendte brands Jabra (headsets) og ReSound (høreapparater), men virksomheden indeholder også Beltone, Interton, BlueParrott og FalCom.

De har skabt verdens første Bluetooth-headset og udviklet den skelsættende 2,4GHz-teknologi. De har produceret de første “Made for iPhone”-høreapparater med streamingsfunktion og et Dolby headset med in-ear pulsmåler.

Sådan køber du GN Store Nord-aktier

Har du besluttet dig for at købe GN Store Nord-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe GN Store Nord-aktier:

 

 1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra GN Store Nord. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe GN Store Nord-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

 

 1. Vælg den rigtige mægler

Når du ved, hvor mange GN Store Nord-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

 

 1. Køb GN Store Nord-aktier online

Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe GN Store Nord-aktier.

GN Store Nords aktieprognose 2020

Virksomheden beskæftiger flere tusinde medarbejdere (6.025 ansatte i 2018) på verdensplan og de har et årsresultat fra 2018 på 1.241 millioner kroner, mens det blot var på 793 millioner i 2014. De sidste fem år er kursen for aktier i GN Store Nord steget med 113,99 procent. Det er altså en virksomhed i vækst, som generelt har grønne tal på bundlinjen. De forventer i 2019 en organisk vækst på 7 procent i GN Hearing og 24 procent i GN Audio.

De har en børsværdi på 41.841,05 millioner kroner og i øjeblikket ligger GN Store Nord-kursen på omkring 292,3 kr. Det resulterer også i, at GN Store Nord d. 14. oktober lå i toppen af det danske C25, hvor kursen steg med 2,8 procent til 275,7 kr.

 

Siden da er kursen kun steget mere på trods af det ukendte udfald af Brexit, men Anders Hedegaard, der er administrerende direktør i GN Hearing er ikke skræmt af de politiske omstændigheder i verdenen. Det viser sig også tydeligt i de ugentlige analyser af C25-indekset, hvor GN Store Nord 1. november 2019 kunne indskrive sig på førstepladsen med en kursstigning på 6,8 procent.

GN Store Nord er en virksomhed med ambitioner, hvor de gennem ReSound LiNX Quattro tilbyder forbrugeren at streame direkte til høreapparaterne via Bluetooth. Det betyder, at brugerne af høreapparaterne kan streame musik, telefonopkald og andet lyd direkte fra telefonen.

Goldman Sachs løftede i slutningen af oktober (31.) anbefalingen fra neutral til køb, mens også den norske bank DNB i oktober anbefalede investeringer i høreapparat- og headsetgiganten. De forventer en strategiopgradering i februar, hvor de forventer, at det vil fremgå, at GN Store Nord ønsker at fortsætte væksten i 2020. I løbet af den sidste uge er aktien steget med 6,17 procent.

Konklusion

Flere af de store aktierådgivere anbefaler investeringer i GN Store Nord, som forventes at fastholde deres positive vækst i det kommende år. Virksomheden er ikke bange for de politiske omstændigheder med blandt andet Brexit og desuden udvikler de hele tiden ny teknologi på både Hearing og Audio-områderne.

GN Store Nord står bag de kendte brands Jabra og ReSound, som er nogle af de førende indenfor lydteknologi, hvor de også beskæftiger mange tusinde mennesker på verdensplan. Selvom GN Store Nord begyndte som Det Store Nordiske Telegraf-selskab og siden har været omkring flere andre brancher, har udviklingen af høreapparater og headsets siden starten af 00’erne været virksomhedens store satsning.

Det er altså en sikker investering, fordi det forventes, at virksomhedens aktieudvikling også fremover vil indeholde grønne procenttal, mens omsætningen fortsat vil stige.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier