Matas A/S

Matas A/S (MATAS.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

63.40

Kurs

63.30

Ændring %

-0.31%

Ændring

-0.20

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

63.30

Valuta

DKK

Åben

63.40

Høj

63.50

Lav

62.50

År Høj

75.90

År Lav

47.35

Ændring Idag

-0.20

Ændring %

-0.31

Ændring Igår

63.50

Børsværdi

2431510000

Volume

137762

Antal aktierf

38291492

Investering i Matas

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Matas-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Matas-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Matas er en virksomhed startet i Danmark i 1949. De har 291 butikker over hele landet, en webshop og har en årlig omsætning på 3.42 mia. kr. (2018). De sælger et bredt udvalg af produkter inden for områder som hudpleje, dufte, helse og kosmetik. Derudover har de ikke-receptpligtige apotekervarer, barne- og fodplejeartikler og arbejder således med både skønhed, sundhed og personlig pleje.

Matas’ kerneværdi er kvalitet til rimelige penge og de tror på den personlige betjening af kunden. Det viser sig også ved, at Matas igennem en længere periode har produceret egne produkter, ‘Striberne’, og det er en satsning, der fortsat bliver udvidet. De har i den nærmeste fremtid fokus på bæredygtighed og en forebyggende personlig indsats for at forbedre danskernes helbred.

Men hvordan ser Matas’ aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag Matas

Matas er en kæde af materialisthandlere, der indtil 2007 blev drevet frivilligt og den enkelte butik blev ejet af en selvstændig materialist. For at være en del af Matas-kæden skulle den enkelte butik eje én aktie i Matas A/S, som ligger i Allerød ved København og har omkring 150 ansatte.

 

Det var kun Matas A/S’ første regnskabsår, hvor virksomheden ikke kunne generere overskud, men det er første og eneste underskud i selskabets historie.

 

 1. februar 2007 blev Matas-forretningerne en del af en kapitalkæde, hvor CVC Capital Partners har aktiemajoriteten. Butikskæden beskæftiger cirka 2.100 medarbejdere, og har desuden en kundeklub med et medlemstal på 1,6 mio. Den gamle kæde fra 1949 har altså kun øget sin omsætning, antallet af butikker og antallet af ansatte gennem de 70 år, hvor kæden har eksisteret.

 

Matas A/S kom dog marginalt dårligere ud af regnskabsåret 2018/2019 end året forinden, hvor de i 2017 havde en årlig omsætning på 3.46 mia. kr. er det i 2018 faldet til 3,42 mia. kr., men regnskabet viser dog en stigende omsætning for fjerde kvartal i 2018 kontra samme periode i 2017.

 

Frem mod 2023 vil Matas ifølge de strategiske indsatser, som de fremgår i årsrapporten for 2018/2019, fokusere på at være mere personlige, grønne, danske, sanselige og enkle, mens de ønsker at alle kunder skal føle sig velkomne. Deres ambition fremgår helt klart i årsrapporten og de ønsker at være “den ubestridte danske markedsleder inden for skønhed og velvære i 2023”.

 

Matas har igennem de sidste år fået mere konkurrence – dels i fysiske forretninger og dels i webshops, så de er nødt til at prioritere anderledes i fremtiden, hvis de skal genoprette de grønne tal på investerings- og aktiefronten.

 

I 2018/2019 har Matas arbejdet målrettet på at udvikle og eksekvere et nyt butikskoncept, der giver kunderne en tillidsfuld og personlig oplevelse, som kæden har opbygget gennem de sidste 70 år. Det nye butikskoncept gælder både forretningernes fysiske indretning og mere individuelle kundeoplevelser.

Sådan køber du Matas-aktier

Har du besluttet dig for at købe Matas-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Matas-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Matas. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Matas-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Matas-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Matas-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Matas-aktier.

Matas’ aktieprognose 2020

Matas har således altid haft en god aktieprognose. De har kun én gang i kædens levetid oplevet et årligt underskud og ligger normalvis på en omsætning lige over 3,4 mia. kr. I øjeblikket ligger Matas-kursen på omkring 52,10 kr. og med en stigning på 3,17% i løbet af den sidste måned.

 

Nordea har i begyndelsen af oktober 2019 lavet en analyse af Matas’ investeringspotentiale, og de vurderer, at det kan svare sig at beholde sine Matas-aktier i stedet for at sælge, fordi kæden igennem den sidste tid har vist et opadgående potentiale – særligt med udrulningen af Matas’ nye strategi, som fokuserer på bæredygtighed og forebyggelse.

 

Matas ambitioner om en omsætning på 4,0 mia. kr. i regnskabsåret 2022/2023. Det betyder også, at kæden er nødt til at leve op til en række formål, som de har udspecificeret i deres årsrapport for 2018/2019 for at bevare det store kundepotentiale og fortsat have mulighed for at øge omsætningen og vokse som virksomhed.

 

Matas har i deres årsrapport 2018/2019 udtryk en ambition om at skabe ny vækst på en række nye forretningsområder og -koncepter. Det drejer sig blandt andet om ‘Matas Natur’ og ‘Matas Life’. ‘Matas Natur’ har oprettet to fysiske konceptbutikker i København og Århus, som giver kæden en mulighed for at indsamle viden og erfaringer i forhold til det grønne marked.

Matas A/S har desuden opkøbt allerede eksisterende virksomheder – blandt andet den digitale vækstsucces Firtal Group og Kosmolet A/S. Det betyder, at de forventer en samlet omsætningsvækst på mellem 3,5 og 6,5 procent og de forventer investeringer for 145 mio. kr. for Kosmolet A/S, heraf også 10 mio. kr. i Matas’ aktier.

 

Matas’ fremtid og finansielle forventninger for de næste år er baseret på en forventning om, at kunderne har et svagt stigende forbrug af produkter inden for skønhed, helse og personlig pleje, samt at konkurrencen på markedet og færre besøgende i de fysiske forretninger vil falde.

Konklusion

Hvis du investerer i Matas, investerer du i en gammel butikskæde, som har en lang tradition for en nær kundekontakt og ønsker at gøre en forskel for den enkelte kunde.

Matas A/S har store ambitioner for fremtiden, men de sidste par år har medført en turbulent tid, hvilket kan give grund til at være skeptisk. De har med deres årsrapport for 2018/2019 fremlagt en ny strategi frem mod 2023, så der er god grund til at overveje en investering i en virksomhed, der i løbet af den sidste måned har haft en positiv vækst på trods af fem år med røde tal på vækstkurven.

Det er lige for tiden en usikker investering, fordi konkurrencen til Matas A/S er så hård og det endnu er uvist om den nye strategi virker.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier