Netflix

Netflix (NFLX)

NASDAQ (NASDAQ Stock Exchange)

Åben

2,361.33

Kurs

2,393.17

Ændring %

1.02%

Ændring

3.56

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

2,393.17

Valuta

USD

Åben

2,361.33

Høj

2,438.44

Lav

2,343.98

År Høj

2,615.65

År Lav

1,709.57

Ændring Idag

3.56

Ændring %

1.02

Ændring Igår

2,369.05

Børsværdi

154772733952

Volume

17149969

Antal aktierf

438251008

Investering I Netflix

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Netflix-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Netlix-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Netflix er en amerikansk leverandør af online-streaming af film og tv-serier. Netflix blev grundlagt i 1997 af Marc Randolph og Reed Hastings.

Før Netflix havde en streaming-tjeneste på nettet, sendte de blot DVD-film ud til deres abonnenter. I 2007 var det blevet til en milliard DVD’er. Men i takt med, at netstreamingen voksede, begyndte leverancerne at falde ret hurtigt.

I dag understøtter Netflix en lang række enheder, herunder Windows, Mac, spilkonsoller, Internet-forbundne tv’er, smartphones, tablets og media-bokse som Apple TV.

I 2013 modtog Netflix en Golden Globe-pris for serien ‘House of Cards’ som den første online-tjeneste nogensinde. Det skete, da kvindelige hovedrolleindehaver Robin Wright fik prisen for bedste kvindelige skuespiller.

Netflix meddelte i januar 2019, at de har rundet 139 millioner betalende abonnenter. I USA er der hele 33 millioner flere, der har Netflix end almindeligt kabel-tv.

Man kan se Netflix i 190 forskellige lande, og Netflix blev tilgængelig i Danmark i 2012. I 2018 viste en undersøgelse fra Kantar Gallup, at 39 procent af danskerne har et betalt Netflix-abonnement, mens 3 procent har et gratis prøveabonnement.

Som Netflix-abonnent i Danmark betaler man det næstdyreste Netflix-abonnement i verden – kun overgået af Schweizerne. Samtidig har danskerne kun adgang til et meget lille udbud af film og serier sammenlignet med andre lande. Det viser en analyse foretaget af det britiske firma Comparitech.

Men hvordan ser Netflixs aktier ud i dag? Det undersøger vi herunder.

Historien bag Netflix

Siden Netflix blev grundlagt i 1997 er der sket meget med både markedet for udlejning af film og serier – og selve streamingtjenesten, der er blevet tilgængelig rundt omkring i verden.

Idéen til Netflix opstod, fordi selskabets CEO fik en regning på 40 dollars for at aflevere en VHS-udgave af ‘Apollo 13’ for sent.

I år 2000 blev Blockbuster tilbudt at købe Netflix for 50 millioner dollars, hvilket de takkede nej til. Der var endda planer om at omdøbe netflix.com til Blockbuster.com. Men desværre for Blockbuster missede de den gyldne mulighed. Senere gik Blockbuster nemlig selv konkurs.

I 2006 udskrev Netflix en konkurrence, hvor præmien lød på en million dollars. Opgaven gik ud på at udvikle den bedste algoritme for DVD-anbefalinger. Vinderholdet formåede faktisk at forbedre Netflix’ originale algoritme med over ti procent.

Netflix meddelte i januar 2019, at de har rundet 139 millioner betalende abonnenter. Med i det tal er ikke dem, der bruger Netflix via et delt abonnement eller på den gratis trial-version. Så det reelle tal er egentlig højere – men 139 millioner er antallet af dem, der hver måned betaler for Netflix. Tallet stammer fra Netflix’ seneste rapport til sine aktionærer. 9 millioner af de 139 millioner er abonnenter, der er kommet til i løbet af de sidste tre måneder af 2018.

For første gang i otte år oplever Netflix nemlig et fald i antallet af kunder i USA.

Trods Netflix’ seneste tilbagegang har CEO Reed Hastings stadig store planer for, hvordan Netflix skal se ud i fremtiden. Netflix skal være større og bedre, og der skal ifølge Reed Hastings investeres mere i originale serier i steder for blot at købe licenser fra bl.a. Disney.

Reed Hastings, topchef hos Netflix, er kendt som en person, der altid ser optimistisk på tingene. Nu er spørgsmålet så, om optimismen stadig er at spore efter virksomhedens seneste skuffende kvartalsregnskab præsenteret i juli 2019.

Netflix’ regnskab for andet kvartal af 2019 viser, at tjenesten har mistet omkring 130.000 amerikanske kunder, og at aktiekursen er faldet med 12 procent. Aktiekursen på Netflix ligger pt. på 278 dollars.

Netflix-aktien er faldet 11 procent i kølvandet på et opsigtsvækkende tab af 130.000 kunder på det amerikanske marked. Netflix havde selv forventet 350.000 nye kunder, så de har altså skudt næsten en halv million nye kunder forkert hos Netflix.

Sådan køber du Netflix-aktier

Har du besluttet dig for at købe Netflix-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Netflix-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Netflix. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Netflix-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Netflix-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Netflix-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Netflix-aktier.

Netflixs aktieprognose 2020

Spørgsmålet er, om Netflix’ strategi med flere originale serier og færre licenser fra bl.a. Disney vil have effekt på aktiekursen. Netflix står over for stor konkurrence fra HBO, Amazon og YouTube, som alle har lanceret deres egne streamingtjenester. Og med de nyeste kvartalstal er der udsigt til bekymring blandt investorerne.

I løbet af 2018 kom der 103 mia. kr. i kassen hos Netflix fra 139 mio. abonnenter. Det gav et overskud på 7,9 mia. kr. Men en ting er vigtig at være opmærksom på her. For Netflix låner nemlig også penge med sikkerhed i det indhold, der bliver skabt for pengene.

I løbet af 2018 blev det nye indhold hos Netflix ’pantsat’ for 49 mia. kr. Det er selvfølgelig penge, som Netflix mener nok skal komme igen, for en tv-serie eller film kan være en del af udvalget i mange år og dermed blive ved med at skabe værdi.

Netflix udsteder derudover løbende virksomhedsobligationer og har nu en samlet gæld på 135 mia. kr. Målt på frie pengestrømme – cash flow – var der et minus på 20 mia. kr. i 2018.

Det skal aktionærerne også forvente at se i 2019, men derefter burde det gå den anden vej, lyder det fra Netflix i deres beretning.

Konklusion

Netflix står i en skrøbelig situation op til deres konkurrenters kommende ydelser. I slutningen af 2019 kommer Disneys længe ventede streamingtjeneste, DisneyPlus, og i begyndelsen af 2020 kommer HBOs HBO Max. Derudover er Apple også på trapperne med en streamingtjeneste – endnu en konkurrent til Netflix.

Men selvom Netflix-aktien svinger, skal man huske, at Netflix alene her i 2019 samlet er steget med 35 procent. Men det kan dog blive svært for Netflix fortsat at sikre vækst, hvis markedet er mættet, og det kan noget tyde på måske er tilfældet, når de både mister kunder i USA og ikke når deres egne forventninger og mål for international vækst.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier