Tryg A/S

Tryg A/S (TRYG.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

210.00

Kurs

209.60

Ændring %

-0.10%

Ændring

-0.20

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

209.60

Valuta

DKK

Åben

210.00

Høj

210.20

Lav

208.80

År Høj

226.40

År Lav

163.00

Ændring Idag

-0.20

Ændring %

-0.10

Ændring Igår

209.80

Børsværdi

63390650000

Volume

21777

Antal aktierf

302147991

Investering i Tryg

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Tryg-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Tryg-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Med blot to skift af koncernchefer, Stine Bosse i 2003 og Morten Hübbe i 2011, er Tryg en af de gamle forsikringsselskaber, som har en lang tradition med indsatsområder både i erhvervslivet og hos privatkunder. De vægter de trygge kunderelationer og kvaliteten i forskningsarbejdet. De benytter deres ekspertviden og erfaring til at levere enkle og overskuelige forsikringer til medlemmerne.

Både Stine Bosse og Morten Hübbe har en lang karriere i Tryg bag sig, før de er blevet forfremmet til koncerndirektører. Bosse blev ansat hos forsikringsselskabet i 1987, mens Hübbe har været i koncernen i næsten 18 år (siden 2001).

Virksomheden kan spores helt tilbage til Kjøbenhavns Brandforsikring i 1731 og har gennem en lang række fusioner og opkøb formået at udvikle sig til det forsikringsselskab, vi kender i dag. I dag er Tryg et af de største forsikringsselskaber i Danmark, hvor de har 18,1 procent af markedsandelen i forsikringsbranchen.

Tryg beskæftiger omkring 4.000 medarbejdere og har mere end 4 millioner kunder i hele Norden. I Norge er de det tredjestørste skadeforsikringsselskab, mens de er den femtestørste spiller på det svenske marked.

Men hvordan ser Trygs aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag Tryg

Virksomheden Tryg har en lang og kompliceret historie med flere fusioner og opkøb i bagagen. Den danske afdeling kan spores tilbage til Kjøbenhavns Brandforsikring i 1731, mens den norske del (det tidligere Vesta) er fra Bergen i 1880. Kjøbenhavns Brandforsikring var det første danske forsikringsselskab, som opstod efter Københavns brand i 1728, og forsikringsselskabet virkede i mange år under samme navn.

I 1898 opstår navnet Tryg som en del af Livsforsikringsselskabet Tryg A/S, men allerede i 1911 skifter virksomheden navn igen til Andels-Anstalten Tryg.

Det danske Trygs tidlige historie består af en sammenlægning med Andels-Livsforsikrings-Anstalten i oktober 1911, hvilken giver grund til navneændringen, og livsforsikringsselskabet “Koldinghus” i 1936. Herefter indledte Andels-Anstalten Tryg et samarbejde med to andre forsikringsselskaber:

Det gensidige selskab “Mejeriernes og Landbrugets Ulykkesforsikring” og forsikringsselskabet “Fællesvirke”, hvilket gav mulighed for at medlemmerne kunne få både livs- og skadesforsikring.

 

I 1974 fusionerede Kjøbenhavns Brandforsikring og Andels-Anstalten Tryg for anden gang og denne fusionering blev grundlaget for Tryg Forsikring. Herefter tager historien fart og i 1995 opkøber Tryg Baltica, hvilket endnu engang betyder en navneændring – nu til Tryg-Baltica.

En fusion i 1999 med Unibank, der er Danmarks næststørste bankgruppe, danner fundament for at at Tryg-Baltica, Vesta og Unibank i 2001 kan gå sammen om at danne Nordea, der også hurtigt udvider med en filial i Finland.

 

En af de store koncernchefer, som Tryg har haft, er Stine Bosse, der træder til i 2003. Hun formår at forbedre Tryg, så virksomheden står bedre i forhold til den børsnotering, som selskabet får i 2005. Det sker 14. oktober og åbningskursen er på 230 kr.

Allerede i december samme år opnår Tryg at blive en del af OMXC20-indekset og bliver dermed blandt de 20 mest omsatte aktier på Københavns fondsbørs.

I 2008 skifter Tryg i Danmark navn til TryghedsGruppen og får samtidig en aftale i hus med Axa Corporate Solutions, som betyder, at Tryg kan anvende Axa’s internationale netværk til at indfri deres nordiske kunders forsikringsbehov.

I løbet af de efterfølgende tre år opnår Trygkoncernen at skabe en stærkere fælles kultur på tværs af de forskellige nordiske lande og det norske og svenske TrygVesta bliver i stedet til Tryg. I 2011 fratræder Stine Bosse og Morten Hübbe bliver forfremmet fra koncernfinansdirektør til koncernchef.

Sådan køber du Tryg-aktier

Har du besluttet dig for at købe Tryg-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Tryg-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Tryg. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Tryg-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Tryg-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Tryg-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Tryg-aktier.

Trygs aktieprognose 2020

I 2015 besluttede ledelsen i TrygGruppen at opdele sin aktie i 1:5 og i 2016 begynder virksomheden at udbetale medlemsbonus til alle kunder i Danmark. Her giver koncernen i alt 696 millioner kr. til medlemmerne, idet hver kunde får udbetalt 8 procent af præmiebetalingen for 2015.

I 2017 fulgte virksomheden op med at oprette en ny kurs for strategien frem mod 2020, hvor der italesættes både finansielle mål og kundemål. Det giver også grobund for, at Tryg kan opkøbe Alka for 8,2 milliarder kr. i december.

Tryg har således investeret bredt igennem mange år som koncern, og der er ingen tvivl om, at deres program med udbetalingen af medlemsbonus i 2016 var med til at tiltrække nye kunder i en ellers stille periode.

60 procent af Trygs aktier ejes af TryghedsGruppen smba, mens de resterende 40 procent er i frit omløb.

I øjeblikket ligger Tryg-kursen på omkring 186,4 kr. for en aktie og kursen er faldet med 8,05 procent over de sidste tre måneder. Til gengæld er den steget med 38 procent over de sidste fem år, så på trods af et midlertidigt dyk i kursen, er Tryg en virksomhed med fremdrift.

I oktober kom Trygs regnskab for tredje kvartal og her er det tydeligt, at forsikringsselskabet for tiden er hårdt presset på rekordlave renter på trods af at bruttopræmieindtægterne og resultatet var stærkere end forventet. I den kommende periode vil Trygkoncernen sætte et endnu større fokus på kerneforretningen, så de forhåbentligt kan få vendt den kedelige tendens med fald i kursen.

Konklusion

Hvis man overvejer at købe aktier i Tryg er det for tiden en usikker investering. Aktieinfo.net anbefalede i januar 2019 salg af aktierne i selskabet, fordi det var forventet, at kursen ville toppe snart. Det gjorde den i juli, hvor den lå på 219,2 kr. for en aktie, mens den siden da kun er faldet igen.

En investering i Tryg er altså en god ide for tiden, fordi kursen er lavere end den var i sommer, men på den anden side er det kun en god investering, hvis Tryghedsgruppen formår at vende de negative renter og igen skabe positive tal på bundlinjen.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier