Veloxis Pharmaceuticals A/S

Veloxis Pharmaceuticals A/S (VELO.CO)

OMXC (Copenhagen Stock Exchange)

Åben

5.97

Kurs

5.97

Ændring %

0.00%

Ændring

0.00

Udvikling

Finansiel information

Dato Åben Luk Høj Lav Volume

Om værdipapiret

Kurs

5.97

Valuta

DKK

Åben

5.97

Høj

5.98

Lav

5.97

År Høj

7.50

År Lav

1.89

Ændring Idag

0.00

Ændring %

0.00

Ændring Igår

5.97

Børsværdi

10428520000

Volume

1750930

Antal aktierf

1739741590

Investering i Veloxis Pharmaceuticals

På denne side lærer du alt, hvad der er vigtigt om Veloxis Pharmaceuticals-aktien. Du kan se aktiekursen, læse vores prognoser, dykke ned i historien og lære hvordan du let kan købe Veloxis Pharmaceuticals-aktier med få klik på din computer eller telefon.

Veloxis Pharmaceuticals blev stiftet i 2002 som et udspring fra H. Lundbeck. Modsat moderselskabets fokus på neurologiske og psykiske lidelser har Veloxis Pharmaceuticals øje for patienter, der har oplevet organtransplantation. Veloxis Pharmaceuticals startede op under navnet LifeCycle Pharma, men ændrede det i 2011 på en ekstraordinær generalforsamling, fordi de frem for at være et biotekselskab i fremtiden fokuserer på at blive et medicinalfirma.

De har fået godkendt deres første lægemiddel af FDA (lægemiddelstyrelsen) i USA og netop på området for Veloxis Pharmaceuticals hovedprodukt Envarsus opleves der for tiden stor medicinmangel. Det har medført en fordobling i omsætningen for biotekselskabet, der voksede med 92 procent fra 9,9 mio. dollar til 19,0 mio. dollar i løbet af deres andet kvartal.

Envarsus bruges i tiden lige efter en nyretransplantation og er udviklet med henblik på at formindske sandsynligheden for afstødning af det nye organ. I spidsen for selskabet står amerikaneren Craig Collard, som er begejstret for Velox Pharmaceuticals’ situation og fremover forventer en større omsætning i virksomheden, som ellers gennem tiden har været presset økonomisk.
Men hvordan ser Veloxis Pharmaceuticals’ aktier ud i dag? Det undersøger vi i herunder.

Historien bag Veloxis Pharmaceuticals

Veloxis Pharmaceuticals hovedformål er, hvis man spørger virksomheden selv, at forbedre livet for patienter, der har oplevet en transplantation. Selvom de har hovedkontor i Danmark, er deres hovedfokus på markedsføring i USA.

Veloxis Pharmaceuticals var tidligere en del af det danske medicinalfirma H. Lundbeck, som opererer inden for felter som forskning og udvikling, produktion, markedsføring og salg af lægemidler. Deres fokus er psykiske og neurologiske sygdomme, for eksempel depression, skizofreni og alzheimer.

Da H. Lundbeck adskilte de to grene af virksomheden (neurologi/psyke og transplantation), kom transplantationsdelen til at hedde LifeCycle Pharma A/S. Navnet Veloxis Pharmaceuticals kom i spil på en ekstraordinær generalforsamling i juni 2011. Navneskiftet skete i forbindelse med udviklingen af et produkt, LCP-Tacro, som var et produkt, selskabet selv ville markedføre.

LifeCycle Pharma A/S mente altså, at de med markedsføringen af LCP-Tacro bevægede sig over mod at være et medicinalfirma fremfor et biotekselskab, hvortil Veloxis Pharmaceuticals passer bedre på virksomhedens visioner for fremtiden.

LCP-Tacro er siden 2011 blevet godkendt hos FDA, der er den amerikanske myndighed for lægemidler, efter ansøgningen blev sendt i 2013. LCP-Tacro-ansøgningen blev endeligt godkendt i 2017 hos FDA.

Det har medført produktet Envarsus, som i dag er virksomhedens hovedprodukt, og allerede dengang blev Veloxis Pharmaceuticals spået en positiv fremtid, selvom konkurrencen på det amerikanske marked er stor.

Veloxis Pharmaceuticals har fire værdier, som definerer, hvem de er som virksomhed. Det drejer sig om motivation, engagement, ekspertise og innovation. Værdierne kommer både i spil internt i virksomheden i samarbejdet mellem ledelse og medarbejder og i forhold til deres kunder, som får udbytte af virksomhedens fokus på fornyelse og kvalitet.

I slutningen af oktober kom det frem, at Veloxis for anden gang i år kunne opjustere forventningerne, hvor de særligt mærker et øget salg af produktet Envarsus. Det er et lægemiddel, der kan være med til at forhindre afstødning af organer efter transplantationer af blandt andet nyrer. Med opjusteringen forventer de nu, at omsætningen lander i et interval mellem 75 og 82 millioner dollar, hvilket er højere end de hidtil 69-77 millioner dollar.

Sådan køber du Veloxis Pharmaceuticals-aktier

Har du besluttet dig for at købe Veloxis Pharmaceuticals-aktier, kan du bedst gøre det gennem en mægler online. Der skal ikke mere end tre trin til for at købe Veloxis Pharmaceuticals-aktier:

1. Find ud af, hvor mange aktier, du vil købe

Den første vigtige beslutning du skal tage er, hvor mange aktier du gerne vil købe fra Veloxis Pharmaceuticals. På den ene side skal du overveje, hvor meget af dit budget, du ønsker at bruge på at købe Veloxis Pharmaceuticals-aktier. Samtidig må du overveje, hvor meget risiko, du er villig til at tage.

2. Vælg den rigtige mægler
Når du ved, hvor mange Veloxis Pharmaceuticals-aktier du vil købe, skal du vælge en mægler. Her skal du være meget opmærksom på, hvem du vælger. Onlinemæglere som eToro og Plus500 adskiller sig fra hinanden på mange punkter i forhold til omkostninger ved handel og indlån. Desuden afviger brugergrænseflader og tilgængelige funktioner sig markant fra hinanden. Sæt dig derfor grundigt ind i fordele og ulemper ved forskellige onlinemæglere.

3. Køb Veloxis Pharmaceuticals-aktier online
Efter at have besluttet dig for, hvilken online-mægler, du vil vælge, skal du registrere dig. Normalt kræver det ikke mere end en e-mail-adresse og et telefonnummer. For at kunne indbetale et beløb til handel skal din konto verificeres. Det kan være, du bliver bedt om at uploade et foto-ID til formålet. Når du har klaret det, kan du deponere pengene. Når pengene er modtaget, kan du købe Veloxis Pharmaceuticals-aktier.

Veloxis Pharmaceuticals’ aktieprognose 2020

Der er i allerhøjeste grad røde tal at spore i Veloxis Pharmaceuticals’ regnskab for de sidste fem år. Selvom omsætningen har lagt på alt mellem 2 mio. kr. (i 2015), 30 mio. kr. (i 2017) og 39 mio. kr (i 2018), er årsresultatet i minus.

 

Særligt katastrofalt var 2015, hvor årets resultat lød på -26 mio. kr, mens det i 2018 blot var på -5 mio. kr. Der er altså fremgang at spore hos virksomheden, som blev børsnoteret i 2006 og har en børsværdi på 7.944,17 mio. kr.

Selvom omsætningen er steget markant i 2019, hvor de forventes at have en omsætning på 69-77 mio. dollar, er der dog også flere produktionsomkostninger forbundet med den øgede efterspørgsel.

I øjeblikket ligger Veloxis Pharmaceuticals-kursen på omkring 5 kr. for en aktie, mens den i februar 2018 var helt nede på 0,82. Det giver altså en voldsom stigning på kursen gennem tiden, hvor den i løbet af de sidste fem år er steget 306,5 procent. Det er særligt det sidste års tid, at Veloxis Pharmaceuticals for alvor har fået vind i sejlene med en stigning på 248,19 procent.

Veloxis Pharmaceuticals er altså en virksomhed, der i allerhøjeste grad mærker medvind i deres aktier for tiden. At det i løbet af de sidste par måneder er kommet frem, at der i USA er mangel på den type medicin, som Veloxis Pharmaceuticals producer, hjælper også kun virksomhedens kurser med at stige.

Hvis man kaster blikket mod investorerne og analytikerne er der alle gode grunde til at tro på, at virksomheden i fremtiden kommer til at tjene penge og få gode resultater på bundlinjen i de kommende årsregnskaber.

Konklusion

En investering i Veloxis Pharmaceuticals tegner til at kunne give et godt afkast på længere sigt. Det danske biotekselskab er for alvor begyndt at kunne mærke en fremgang i salget på det amerikanske marked, og de forventer en omsætning på mellem 69 og 77 mio. dollar i 2019 (svarende til 459-513 mio. kr).

Dette står i skarp kontrast til de seneste års omsætning og resultater og det ansporer i høj grad en ny æra for producenten af lægemidler. En langsigtet investering kan altså betale sig, fordi det forventes, at kursen vil falde med en krone eller to, før den fortsætter opsvinget. Det er i høj grad på grund af medicinmanglen i USA, at virksomheden forventes en fremgang.

eToro

Vores bedømmelse

Invester i aktier, kryptovaluta, ETF'er eller kopier andre investorer direkte fra din mobiltelefon eller computer.

Fordele Ved Platformen

 • Køb Aktier Uden Kurtage
 • Stort udvalg af aktier fra USA
 • Kun danske aktier som CFD’er
 • Kopier Andre Investorer Automatisk

Nordnet

Vores bedømmelse

Nordens største børsmægler. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er med mulighed for pension.

Fordele Ved Platformen

 • Dansk kundeservice
 • Alle danske aktier
 • Kurtage på min. 29 kr.
 • Pensionsopsparing + månedsopsparing
 • Automatisk indberetning til SKAT

DeGiro

Vores bedømmelse

Kendt for at være en af de billigste online børsmægler på nogle aktier. Invester i aktier, obligationer, fonde og ETF'er.

Fordele Ved Platformen

 • Kurtage på 12 kr + 0,038% på danske aktier
 • Kurtage på 0,50 euro + USD 0,004 pr. aktie på USA aktier
 • Dansk kundeservice
 • Køb danske aktier