Danske Aktiespil & Børsspil i 2017

Som navnet selv siger, dækker betegnelsen aktiespil over spil, hvor du blot spiller med aktier, hvor du altså ikke reelt handler med de rigtige aktier. Det kan være aktiespil, hvor du får fiktive penge og kan, hvis du har det største afkast ved udgangen af en periode, vinde div. præmier. Det kan også være børsspil på de rigtige handelsplatforme, hvor du få fiktive penge til at handle med og derved opnå kendskab til aktiemarkedet, uden at det økonomisk koster dig.

Indtag Børsen hjemme fra stuen med aktiespilI 2017 har vi haft Investor DM, som det eneste store aktiespil og det sluttede i Oktober. Der er desværre ikke noget der tyder på at der kommer flere aktiespil i 2017, men jeg holder fortsat øje og opdaterer siden så snart der kommer noget nyt.

Imens vi venter på at der kommer nye aktiespil i 2018 har jeg dog samlet en oversigt over platforme hvor du kan handle med fiktive penge og øve dig indtil de næste spil starter!

Danske aktiespil i 2017

Her er listen over de danske aktiespil i 2017.

 

Investor-DM 2017

Det forholdsvis nye aktiespil, Investor-DM startede i 2016 hvor man kunne vinde en guldbarre på 100g og titlen som uofficiel Danmarksmester i Investering. I år var præmierne dog noget mindre med Apple udstyr til en samlet værdi af 7500,- men det var var stadig kamp til stregen imellem de 1976 tilmeldte deltagere! Bundskraberen tabte 99,99% af de 100.000 DKK der stod på kontoen til start, og stod tilbage med sølle 4 øre. Vinderen derimod havde et afkast på 469% over de kun 4 uger og ønsker nok at det var ægte penge der var investeret, for så havde afkastet været 469.000,- frem for en iPad til en værdi af 5500,-

Det spændende ved spillet Investor-DM er, at det ikke blot er handel med aktier, men også indekser, råvarer og valutaer, hvilket gør det både svært og lærerigt. Spillet kørte over 2 uger, hvor alle startede med samme beløb i fiktive penge, vinderen var den konto med det højeste afkast da spillet stoppede.

Vinderen i 2017 var brugeren Jostes der ud over at vinde hovedpræmien med en portfølje der primært bestod af Mærsk og Chr. Hansen samt andre danske aktier også vandt en af de ugentlige spurter. Her var det dog primært med handel i Ryanair og råvarerne kaffe og sølv der blev vundet.

Investor-DM afholdes NGM der er en ny børs i Danmark,  men som har en lang historie i Sverige, der strækker sig helt tilbage til 1984. I 2017 var samarbejdspartneren den tyske bank Commerzbank.

Vil du læse mere om Investor-DM? Så gå til deres hjemmeside her

 

Investor DM 2017 Aktiespil

 

 

Lær at investere i aktier med en demokonto

Hvis du gerne vil lære mere om handel med aktier, eller hvis du bare mangler lidt træning, inden de danske aktisspil igen starter, kan du med fordel oprette en demokonto hos de egentlige aktieudbydere.

Jeg har herunder fundet min egen yndlingsplatform til demohandler, af den simple årsag at den virker på alle enheder og ud over aktier også lader mig handle med valutaer, råvarer og mange andre investeringsmuligheder. Det betyder at du kan øve dig et samlet sted inden næste aktiespil.

 

Den simple – Wall Street Survivor

Det er sjældent spændende at læse en bog uden at kunne bruge det man læser til noget, og det er lige netop tanken bag Wall Street Survivor. Her kan du handle på den Amerikanske fondsbørs, med virtuelle midler i et aktiespil der fokuserer på at lære dig alt om aktier og aktiehandel. Den tager dig helt fra første step, at forklare hvad en aktie er, til de mere avancerede strategier for sammensætningen af din portfolio.

Spillet fokuserer på undervisning og har ikke mulighed for at handle ret mange aktier. Men det er et spændende sted at lære hvordan man handler med aktier, og finpudse dine færdigheder inden det næste aktiespil.

Prøv selv Wall Street Survivor her

Alle Mulighederne – Markets.com

Vil du gerne lære at handle med råvarer, gearing eller nogle af de mange andre nye muligheder der er åbnet op for når du deltager i f.eks. Investor-DM? Så tag et kig på Markets.com hvor du kan handle med CFD’er i kategorierne: aktier, krypto, råvarer, indekser, forex og ETF’er.

CFD’er er kort sagt en kontrakt med “en sælger”, hvor i indgår en aftale om, at du forventer at det underlæggende aktiv, enten falder eller stiger i pris. Du kan så enten tabe penge, hvis du tager fejl, eller vinde penge, hvis du har ret. Kategorien kaldes syntetiske aktier og mange kender det fra dem der shorter aktier, altså tror på at en aktie falder. Det er især populært blandt daytradere. – Det betyder kort sagt at du, indenfor alle kategorierne, kan handle i om de går op eller ned.

Hos Markets har du også mulighed for at vælge gearing, hvor du f.eks. handler for 100,-, til en 2:1 gearing, hvilket betyder at du får aktier for 200,- Det betyder dog også at, hvis aktierne falder med mere end 50%, så vil din handel automatisk stoppe, da du ikke har penge til det, også selvom den bagefter stiger igen.

Med aktiespil som Investor-DM der er begyndt at tilbyde gearing er det en af de nye muligheder du skal lære om inden det næste aktiespil. Jeg har dog endnu ikke set et aktiespil hvor du kan købe et Bear certifikat (En CFD der tjener på at aktien falder) men det er en mulighed mange professionelle tradere bruger idag og det kommer helt sikkert også løbende i de nye børsspil.

Deres demokonto har ingen tidsbegrænsning og du får adgang til alle de samme værktøjer, som ved en normal konto. Markets.com kan både bruges online, eller igennem deres iOS eller Android app.

Lær hvordan du åbner en øvelseskonto og bruger de mange muligheder hos Markets.com. Opret en  gratis demokonto hos markets.com her

Skriv en kommentar