Anmeldelse af Bank Norwegian Kreditkort

Selvom vi forbrugere for mange år siden har indset at kontanter og kontooverførsler er fortid og kontaktløse kreditkort og mobilepay er fremtiden har bankerne ikke helt indset det før de seneste par år, men i 2016 startede en ny krig som vi ikke tidligere har set i Danmark, nemlig en krig om at få Danskerne til at benytte lige netop deres kreditkort.

I 2016 kom der flere nye kreditkort til forbrugerne i Danmark end der i 2015 var på hele markedet og det handler ikke kun om at tjene penge, nej for en virksomhed som Norwegian eller Coop som også lancerede kort handler det om loyalitet og mersalg. Når du først har deres kort og ved at du får cashback, så vil du være mere tilbøjelig til at handle hos dem.

Jeg har længe haft kig på SAS MasterCard, men når jeg opvejede fordele og ulemper blev kortet simpelthen for dyrt for mig, men da jeg så Visa kortet fra Bank Norwegian så jeg straks muligheden for at få et kreditkort der faktisk gav mig flere penge end jeg brugte på at have det.

Dette er nu mere end 10 måneder siden og jeg føler mig derfor endeligt klar til at skrive en ærlig anmeldelse af mine oplevelser med kortet.

 

Hvem egner Bank Norwegian kortet sig til?

Kort sagt, alle er rejser, det er nemlig kun fly, billeje og hoteller du kan bruge dine cashback point til. Men benytter du kortet fast i husholdningen, er der god mulighed for at du kan få flyet til Barcelona gratis en gang om året for hele familien, eller måske endda en weekendtur med fly og hotel for dig og kæresten.

Samtidig får du en gratis rejseforsikring så du slipper for den udgift. Du får også en gratis kredit på op til 45 dage og mindst 14 dage, hvor du hver måned får en samlet regning for dit kreditkortforbrug.

For at ansøge skal du have et dansk cpr. nr og nem ID, du skal være over 18 år og du må ikke være registeret i RKI. Er dette opfyldt vil du få tildelt en kredit ud fra dine indsendte oplysninger, som kan være på alt fra 5000 til 100.000,-

 

Vil du ansøge om et kreditkort fra Bank Norwegian? ansøg her og modtag kortet indenfor 14 dage

 

Hvilke fordele er der ved et Bank Norwegian kreditkort?

 

Intet årligt Gebyr

Det koster 0 kr årligt at have et Bank Norwegian kreditkort, hvilket gør det til et af de få kort der ikke årligt trækker 199,- eller 299,- fra din konto. Det betyder også at du kan benytte det som et backup kort eller en kassekredit med op til 45 dages rentefrihed.

Leder du efter en længerevarende kassekredit er dette kort en dyr mulighed, men det giver dig altid mulighed for at købe midt i måneden og først betale til d. 1. uden at betale renter eller gebyrer, en service som Klarna eller Viabill tager 20-40 kr for pr køb.

 

Gratis Rejseforsikring

Køber du rejsen på kortet er der en gratis rejseforsikring med der dækker hele husstanden eller kortejer og 3 medrejsende. Det eneste krav er at over 50% af transportomkostningerne skal være købt på kortet og du skal starte og slutte i Norden. Forsikringen gælder hele verden, også USA som normalt er dyrt hvad angår rejseforsikringer og gælder for rejser på op til 90 dage.

Du er ikke lige så godt dækket på alle punkter som en betalt rejseforsikring, men til en weekendtur eller en uge sydpå vil jeg selv aldrig bruge en anden rejseforsikring. Rejser du meget kan rejseforsikringen igennem jeres indbo måske være bedre at betale for, men er i kun afsted 1-2 gange årligt vil dette være en fin mulighed for de fleste.

 

Cashpoints

Når du bruger dit kreditkort fra Bank Norwegian opsparer du cash points hos Norwegian Reward på samme måde som du tidligere har optjent bonuspoint hos flyselskaber når du flyver med dem. Et CashPoint svarer til 1 NOK i værdi og kan benyttes til at booke alle Norwegian flybilletter og hoteller samt billeje fra en række Norwegian Reward partnere.

Når du anvender kortet får du:

 • 1% af købssummen på alle køb på kreditkortet med undtagelse af kontanthævninger.
 • 5% af købssummen på alle Norwegian LowFare-billetter
 • 20% af købssummen på alle Norwegian Flex-billetter

De fleste steder i Danmark lægges der ikke et gebyr på dine køb med Visa, hvilket betyder at bruger du kortet til dine daglige indkøb hver gang, og du køber årligt ind for 100.000,- så vil du få 1000,- NOK i Bonuspoint du kan bruge til f.eks. en flybillet tur retur for 2 personer til Paris eller Rom, hvert år.

Man skal dog vide at kontante hævninger ikke giver cashpoints.

 

Et billigt kreditkort i Udlandet

Som det måske eneste kreditkort i Danmark tilbyder Bank Norwegian at der ikke er noget gebyr på hævninger i udlandet, noget hvor de fleste banker kræver 10-20kr pr. hævning og i lande hvor du kun kan hæve 1000,- af gangen kan det gøre en stor forskel.

Vekselkursen på kortet følger referencekursen fra VISA + 1,75% hvilket er meget almindeligt for kreditkort.

Det eneste du skal være opmærksom på er at mange banker i udlandet selv tager et gebyr når du hæver, det skal de dog oplyse på skærmen inden du gennemfører din hævning.

 

Op til 45 dages rente og gebyrfri kredit

Man skal ikke tro at Norwegian taber penge på deres kreditkort, tal fra den Amerikanske flybranche afslører at flere af de største flyselskaber i USA tjener mere på renter for deres kreditkort end de tjener på flyrejser.

Hvis et Bank Norwegian kreditkort skal blive en god forretning, er det vigtigt at betale hele regningen hver gang og derved undgå at betale renter.

Bank Norwegian sender regningen midt i hver måned, for de sidste 30 dage, med betaling den sidste hverdag i måneden. Det giver dig op til 45 dages kredit, men også ned til 14 dage alt efter hvornår kortet blev benyttet i måneden.

 

Bank Norwegian App

Som med de fleste andre banker, kan du også let få overblik over dit Bank Norwegian kort fra din telefon. De lancerede i 2017 et nyt App til både iOS og Android, og her i efteråret er de endeligt ved at have løst alle børnesygdommene.

Tjek Kreditkortet fra mobilen med bank norwegian appet

Første gang du logger ind skal du verificere med nem-id, men herefter kan du bruge kode eller fingeraftryk for at det går lidt lettere. Ud over hurtigt at få overblik over din regning, saldo og transaktioner kan du også let:

 • Overføre penge til din NemKonto
 • Se din pinkode
 • Se dine CashPoints
 • Spærre og bestille et nyt kort
 • Ansøge om at få forhøjet din kreditgrænse

 

Vil du ansøge om et kreditkort fra Bank Norwegian? ansøg her og modtag kortet indenfor 14 dage

 

 

Hvilke ulemper er der?

Bruger du din kredit er den ikke den billigste

Med en ÅOP på 23,1% er det et dyrt lån hvis du bruger dit kort som kassekredit. De fleste banker tilbyder kassekredit til omkring 10% i ÅOP hvilket vil være en langt bedre mulighed hvis det er det du har behov for.

Renten er 1,71% pr. måned hvilket altså allerede første måned vil være langt mere end du har fået i cashpoints.

 

Du skal manuelt betale en regning hver måned

Regningen kan desværre ikke sendes til betalingsservice og skal derfor manuelt betales hver måned. Du har dog 14 dage til at gøre det fra du modtager den.

 

Vil du ansøge om et kreditkort fra Bank Norwegian? ansøg her og modtag kortet indenfor 14 dage

 

 

Sådan ansøger man om et Bank Norwegian kreditkort

Processen for at ansøge er let og da der ikke er noget årligt gebyr er det “værste” der kan ske at du ikke bruger kortet.

For at starte processen skal du åbne linket her

Selve ansøgningsprocessen tager ca. 5 minutter, og består af 3 trin.

 • Det første er simple informationer som navn, CPR-nummer, e-mail og telefonnummer.
 • Det andet trin er oplysninger om din privatøkonomi hvor du skal angive din civiltilstand, din boligform, statsborgerskab, månedsløn før skat, hvilke kreditkort du i forvejen har, dine gældsforhold og hvilken boligform du bor i.
 • Det sidste trin består i gennemlæsning af dine oplysninger hvorefter du kan indsende ansøgningen.

Selve behandlingen af ansøgningen tager få dage og derefter oplevede jeg at det tog ca. 14 dage inden jeg modtog kortet.

 

Vil du ansøge om et kreditkort fra Bank Norwegian? ansøg her og modtag kortet indenfor 14 dage

 

Hvis du oplever noget du mener kunne være relevant for artiklen, så skriv endeligt en kommentar herunder!

8 kommentarer til “Anmeldelse af Bank Norwegian Kreditkort

 1. Hej,
  Super fedt indlæg. Jeg hørte min kollega snakke om kortet den anden dag, men det lød simpelthen til at være for godt til at være sandt! Hun henviste mig til dit indlæg og jep, jeg er overbevist. Kortet er hermed bestilt

 2. Hejsa
  Tak for din gemnemgang af Norwegians VISA kort.
  Du skriver, at deres rejseforsikring ikke er lige så god som en betalt rejseforsikring.
  Er det en rejseforsikring som tillæg til en almindelig familieforsikring, du mener – eller en selvstændig rejseforsikring? Og hvor er det, at Norwegians rejseforsikring ikke er lige så god?
  (Jeg betaler PT 686 kr/år for en “Verden-rejseforsikring” og 304 kr/år for en afbestillingsforsikring i tillæg til min familieforsikring).
  På forhånd tak for svar.
  Mvh, Steen

 3. Hej Lars

  Jeg har fornylig bestilt et Bank Norwegian Kreditkort og her blev jeg meget overrasket over, at jeg kun fik en kreditgrænse på 2.500 kr. pr. måned.

  Jeg har brutto indtægt på 27.350 kr. pr. måned, ingen gæld og en opsparing på 350.000 kr. som 28 årige. Hvordan er din oplevelse med kreditgrænsen og ved du eventuelt hvorfor min grænse er så lav?

  • Det lyder meget underligt, ofte går de jo ud fra dit rådighedsbeløb.
   Jeg kan fortælle at jeg fik en kreditgrænse på 20..000,- med nogenlunde de samme tal som dig og var istand til at øge den til 25.000,- efter få måneder hvor jeg betalte til tiden.

   Skriv evt. til deres support, da det virker meget lavt.

 4. Hej Christian
  Jeg har for nylig fået oprettet et BankNorwegian kreditkort med kredit op til 100.000 kr.
  Og alt ser rigtig fint ud, indtil jeg læser følgende om deres generelle betingelser for rejseforsikring:
  “For personer over 70 år er følgende dækninger ikke omfattet: ulykke, afbestilling og sygdom på rejse/hjemtransport”
  Da jeg for et par år siden har rundet de 70, betyder det vel i praksis, at jeg slet ikke vil have nytte af deres rejseforsikring overhovedet. Eller kan det tolkes anderledes ??
  Fin oversigt du har skrevet!
  Venlig hilsen – Jan

  • Hej Jan,

   Ja det beklager jeg meget at jeg ikke har skrevet med i oversigten. Det er vidst overordnet en problemstilling hos mange rejseforsikringsselskaber. Jeg ved at Gouda har samme politik.

   God dag
   Christian

Skriv en kommentar