Anmeldelse af Mintos

Mintos har på kort tid skabt en af de hurtigst voksende P2P platforme, og har, siden de startede i 2015, udlånt ca. 200 mio. Euro. Mintos udlåner primært til huslån, billån, lån til mindre firmaer og forbrugslån. Netop de mange lånetyper er en af årsagerne til deres hurtige vækst, hvor andre P2P platforme har deres primære fokus på de mere risikable forbrugslån.

Med hele 23 låneudbydere er Mintos den platform, jeg kender, med flest forskellige udbydere, hvilket giver dig de bedste muligheder for at finde netop de lån du gerne vil investere i.

Da jeg, i 2015, første gang investere på Mintos, var kun få udbydere tilknyttet og de havde alle kun ét fokus, nemlig på lån med pant i ejendomme, og uden buy-back garanti. Siden da er der sket meget og jeg har for, hvert kvartal der er gået, set Mintos udvikle nye tiltag, der har gjort at de altid er med i front. Det har gjort at jeg personligt ikke har trukket penge ud af platformen endnu, men istedet geninvesteret dem og investeret mere i takt med at mulighederne, for at sprede investeringen på platformen, er blevet flere.

Er du ny til crowdlending? Så start med at læse min artikel Crowdlending for Nybegyndere

Mintos Logo

Hvem henvender Mintos sig til?

Mintos har skabt en platform med plads til alle, uanset om du er nybegynder eller lever af at investere. Det handler blot om at finde de investeringer, der passer til dig og at få opsat deres auto investor, så den sørger for automatisk at investere dine penge.

Mintos har skabt en stor platform, med mange lån samt låneudbydere fra forskellige lande og brancher. Det skaber en mulighed for at handle mange forskellige lån igennnem en enkelt platform, og giver dig, som investor, muligheden for let at få overblik, over de mange låneudbydere, inden du investerer.

Mingos har base i Letland og husk altid, inden du kaster dig ud i udenlandsplatforme, at være opmærksom på vekselgebyrer og hvilken vekselkurser du får i banken. Ofte vil det i sig selv koste over 1% at overføre pengene til platformen og, hvis du overfører små beløb, kan det koste dig helt op til 5%. Den billigste måde, jeg har fundet til at overføre penge til udlandet, er igennem Transferwise som du kan læse mere om her.

 

 

Styrker og Svagheder

For at give dig et bedre overblik over platformen, inden du starter, har jeg opsat de styrker og svagheder, ved Mintos, som jeg ser.

Styrker

 • Op til 20% i rente.
 • Mulighed for at vælge lån med buy-back garanti.
 • Flere låneudbyderne køber selv en andel af lånet, så de også har en del af risikoen.
 • Mange lånetyper.
 • Mulighed for at investere i flere forskellige valutaer for at mindske eller helt fjerne valutarisikoen.
 • Stort udvalg af lån på den primære markedsplads.
 • Sekundært marked hvis man vil sælge.
 • Mulighed for at veksle valuta på platformen uden gebyr.

 

Svagheder

 • Ikke det bedste auto investerings værktøj på markedet.
 • En forholdsvis ny udbyder.

Det tager kun 5 minutter før du er igang på Mintos platformen, klik her for at oprette dig.
Opretter du dig på ovenstående link får både du og jeg 1% i bonus på dine investeringer de første 30 dage

Strategi

Mintos er en stor platform, der giver dig flere muligheder end de fleste crowdlending platforme, som nemlig oftest blot fokuserer på forbrugslån. Lige netop de mange muligheder gør, at der kan laves mange forskellige strategier for investeringer i platformen.

Du kan finde lån med helt op til 20% i rente, men så er der til gengæld ikke nogen buy-back garanti.

Jeg har valgt at investere 20% af mine investeringer i Mintos, i lån der alle har buy-back garanti. Løbetiden på lånene er op til 1 år og jeg har valgt at investere i alle deres lånetyper, så længe renten er over 10%. Det har, indtil nu, resulteret i et gennemsnitligt afkast på 11,3%

Det tager kun 5 minutter før du er igang på Mintos platformen, klik her for at oprette dig.
Opretter du dig på ovenstående link får både du og jeg 1% i bonus på dine investeringer de første 30 dage

Konklusion

Mintos er en stor platform som du kan bruge lang tid på at fordybe dig i. Du kan lave analyser af alle låneudbyderne, og de produkter de tilbyder, for at finde lige netop de lån, der passer til din risikoprofil.

Jeg har valgt en meget simpel tilgang, hvor jeg spreder mine lån så meget som muligt på platformen, for at jeg ikke rammes af, hvis en enkelt låneudbyder skulle gå konkurs. Den låneudbyder, jeg har den største andel i, har 30% af mine lån hos Mintos platformen.

At der, hos Mintos, altid er mange forskellige lånetyper, samt låneudbyderer at investere i, kombineret med at Mintos har vist, at de altid arbejder på at udvikle platformen og skabe nye muligheder gør, at dette er en platform jeg gerne investere mine P2P investeringer i.

 

Det tager kun 5 minutter før du er igang på Mintos platformen, klik her for at oprette dig.
Opretter du dig på ovenstående link får både du og jeg 1% i bonus på dine investeringer de første 30 dage

En kommentar til “Anmeldelse af Mintos

 1. Kære Christian
  Tak for at du stiller din viden til rådighed.
  Jeg er ny indenfor investering og vil i gang med Mintos. Jeg kan se man kan betale med Visa-kort og som du skriver, TransferWise. Jeg kan ikke umiddelbart se at der er gebyr i forbindelse med at betale med kreditkort – men der er måske skjult ift at det er banken, der vil tage gebyr for det? Kan du hjælpe?
  Vh Janne

Skriv en kommentar