Anmeldelse af Twino

Twino var en af de føste p2p crowdlending markedspladser til at introducere buy-back garanti, og er idag en af de største platforme på markedet, med aktive udlån, lige nu, for mere end 130 mio. Euro. Twino, som oprindeligt stammer fra Letland, er dog nok bedst kendt som platformen, der giver dig muligheden for at investere penge i en række lande som du normalt ikke har adgang til. Med syv forskellige lande at vælge i mellem, her iblandt lande som Mexico, Kazakhstan og Rusland, er Twino måske den platform, der tilbyder dig de fleste investeringsmuligheder i flest lande.

Selve Twino platformen startede først i 2015, men bygger på platformen Finabay som startede helt tilbage i 2009.

Finabay udlåner penge til private, uden sikkerhed, og har, siden deres start i 2009, udlånt mere end 380 mio. Euro. Samarbejdet mellem de to platforme, Finabay og Twino, indebærer at alle lån som Finabay udsteder efterfølgende er mulige at købe på Twino. Twino har altså ikke lån fra flere udbydere, men tilbyder dig kun at investere i lån udstedt af deres ejer Finabay. Til gengæld er der mange lån, og lande, at vælge imellem og alle lån sælges med buy-back garanti, hvis de går 60 dage over betalingsdatoen.

Er du ny til crowdlending? Så start med at læse min artikel Crowdlending for Nybegyndere

Twino Logo

 

Hvem henvender Twino sig til?

Twino henvender sig til både nybegyndere indenfor p2p lån, men også til investorer, der længe har investeret i forskellige p2p platforme. For at starte skal du blot være fyldt 18 år og være statsborger, eller har et registeret firma, i EU. Da der altid er buy-back garanti kan du investere selv små beløb, men husk dog at være opmærksom på at små overførsler til udlandet hurtigt kan blive dyre grundet bank gebyrer. Derfor anbefaler jeg altid at du, når du starter, overføre mindst 1000 kr.. Som en hjælp bør du læse min artikel om hvordan du overfører billigt til udlandet.

 

 

 

 

Styrker og Svagheder

For at give dig et bedre overblik, over platformen, har jeg opsat de styrker og svagheder, ved Twino, som jeg ser.

Styrker:

 • 70% af lånene på platformen er 1-3 måneders lån, hvilket giver en stor likviditet.
 • Buy-back garanti, hvis tilbagebetalingen af lånet er mere end 60 dage forsinket.
 • Mulighed for små investeringer i hvert lån – risikoen spredes.
 • Ingen valutarisiko, hvis din normale valuta er EURO eller GBP, du kan investere i begge på platformen.
 • Ingen gebyrer.
 • Opererer i flere lande, hvilket spreder investeringerne, og dermed også spreder risikoen.
 • Automatisk investering med deres auto investor gør det let at starte.
 • Aktiv siden 2009 med over 350 mio Euro investeret.

Svagheder:

 • Kun en låneudbyder.
 • Lave renter, sammenlignet med andre udbydere.
 • Kun en type lån, Forbrugslån

Vil du investere på Twino platformen? Opret en konto her og kom igang indenfor 5 minutter

Strategier

Med Twino har jeg valgt en simpel strategi. Jeg har investeret 20% af min P2P investeringer i platformen og disse er en del af mine mere likvide investeringer. Jeg bruger deres autoinvestor, hvor jeg har valgt kun at investere i lån med 1-3 måneders løbetid i landene Rusland, Georgien, Kasakstahn og Georgien. Disse fire lande har jeg valgt, da det netop er lande jeg ikke investerer i på andre platforme. Det er alle lande med et dårligt banksystem og derfor også lande der er spændende at investere i.

Renterne i de fire lande er alle meget ens og nogle af de højeste på platformen. Jeg har fravalgt Danmark, Spanien og Letland da de enten ikke har lige så høje renter, som de andre lande, eller da jeg har store dele af mine midler stående i de lande, på andre platforme.

Vil du investere på Twino platformen? Opret en konto her og kom igang indenfor 5 minutter

Konklusion

Twino er en platform, hvor jeg næsten passivt kan investere mine penge og modtage mit afkast. Jeg tjekker månedligt at alle mine penge er investeret, og tjekker, hvert kvartal, nyheder samt regnskabstal fra platformen. Ud over det, foretager jeg mig intet, hvilket gør det til en meget let platform at investere igennem. Alt dette takket være deres autoinvestor og mange nye lån, der sørger for at renter og tilbagebetalinger hurtigt investeres igen.

Det største minus, for mig, er at platformen kun har en låneudbyder, nemlig Finabay, hvilket skaber en større risiko. Omvendt er muligheden for at investere i nye lande, en god mulighed for at diversificere mine investeringer, så de ikke afhænger af uroligheder i enkelte lande.

Twino kan anbefales til alle, som ønsker et fast afkast på omkring 10%, med et minimalt arbejde, til såvel nybegyndere som garvede p2p investorer. Jeg ville aldrig investere alle mine penge på Twino platformen, men ca. 20% af min p2p portfølje ligger hos dem.

Vil du investere på Twino platformen? Opret en konto her og kom igang indenfor 5 minutter

Skriv en kommentar