Persondata politik Cookie Politik
Anmeldelse af TransferWise

Billig Overførsel Til Udlandet Med Transferwise

At overføre penge til udlandet, forbinder mange med høje gebyrer og besværlige services. Men det behøver det ikke at være. Jeg begyndte i 2014 at bruge TransferWise når jeg skulle overføre penge fra Danmark til udlandet, et skift der årligt sparer mig for over 2000kr i gebyrer.

Skal du overføre penge til udlandet er TransferWise lige til at gå til og indenfor 5 minutter har du oprettet en konto og er igang med din første overførsel.

Hvis du også vil lære hvordan du overfører penge til udlandet uden høje gebyrer, så læs med her.

Din egen bank er den dyreste løsning

De fleste danskere overfører penge til udlandet igennem deres egen bank, et af de steder bankerne tjener rigtigt godt. Bankerne tager både et gebyr, på typisk 20-50kr, for hver overførsel og et skjult gebyr på vekselkursen, som de sætter højere end den virkelige vekselkurs.

For eksempel, hvis jeg fra min egen bank overfører 1000 Euro til et andet land i EU, vil jeg normalt tabe 1% eller hvad der svarer til 75 kr.

Når jeg investerer i crowdlending, skal jeg typisk overføre penge til et andet EU land, hvor crowdlending platformen har deres bankkonto. På denne overførsel ville jeg med banken tabe 1%, og når jeg modtager Euro tilbage, vil jeg igen tabe 1% på. Altså et samlet tab på 2% bare for overførsel af pengene. Ved mindre overførsler vil tabet være endnu højere, hvis du f.eks. overfører 1000kr hver måned, vil du tabe helt op til 10% pr. overførsel pga. det høje bankgebyr.

 

Send penge til udlandet med TransferWise

Firmaet Transferwise blev i 2009 stiftet, med det formål at gøre oprør mod de høje priser på udenlandsoverførsler. Og der er bestemt penge at spare. TransferWise tager kun et gebyr på 0,5% eller minimum 2 Euro, giver dig samtidig den korrekte vekselkurs. En besparelse på op til 80% ift. bankerne.

Folkene bag TransferWise har tidligere gjort oprør mod etablerede brancher, med succes. Stiferne var med til at starte Skype, der gjorde oprør mod teleindustrien, og blandt investorerne finder vi Paypal co-founderen Max Levchin, der gjorde oprør mod bankverdenen.

Transferwise Investor Sir Branson
Her ser du de 2 stiftere af TransferWise med Investoren Sir Richard Branson

TransferWise er registeret som financiel instutition i England, og er derfor underlagt den strenge EU lovgivning, for financielle virksomheder.

Vil du prøve TransferWise? Du kan oprette en gratis konto ved at klikke her

 

Hvad koster det at overføre til udlandet?

Prisen på en overførsel hos TransferWise udregnes ud fra valutakursen hos Reuters, som opdateres hver 5. minut. Gebyret til TransferWise er 0,5% eller mindst 2 Euro. Jeg har sammenlignet med kurser og gebyrer fra alle landets store banker og TransferWise var altid den billigste måde at overføre penge til udlandet.

Du kan selv prøve se tjekke deres priser i lommeregneren her under.

Vil du prøve TransferWise? Du kan oprette en gratis konto ved at  klikke her

 

Sådan fungerer TransferWise

Konceptet bag TransferWise er simpelt, de har kontoer og samarbejde med lokale banker i mere 40 lande. Du overfører pengene til TransferWise’s konto i dit land. TransferWise overfører herefter pengene, minus gebyr, fra deres konto i modtagerlandet til din modtager.

For at gøre TransferWise så brugervenligt som muligt, har de både en iOS og Android App samt et webinterface, hvorfra du kan oprette dig med et enkelt klik, og hurtigt foretage din første overførsel. Skal du bruge det professionelt, har de også avancerede funktioner som batch betalinger og meget mere.

Transferwise overførsel fra lokale banker

Hvor lang tid tager en overførsel til udlandet?

En overførsel til udlandet, fra din egen bank, tager typisk 2-5 bankdage, afhængigt af flere variabler som modtagerland, overførselstype og meget andet. Hos din egen bank kan du også vælge en hasteoverførsel, der kun tager 1-2 dage, mod et gebyr på 2-500kr.

TransferWise tager også typisk 2-5 dage om en overførsel. 1-2 dage for overførslen fra dig til deres bankkonto i danmark, 1 dag til behandling af betalingen og 1-2 dage til at overføre fra banken i modtagerlandet, til modtagerkontoen.

Hos TransferWise er det ikke muligt at lave en hasteoverførsel, til gengæld er gebyret altid lavt.

Vil du prøve TransferWise? Du kan oprette en gratis konto ved at  klikke her

 

Erfaring med TransferWise?

Min personlige mening om TransferWise, kommer nok bedst til udtryk igennem, at jeg det sidste år kun har brugt dem til mine udenlandsoverførsler. Jeg er kort sagt rigtigt glad for deres service og det samme er min bankkonto. Men jeg er kun en person, og har derfor også set på hvad andre siger om platformen.

Vil du prøve TransferWise? Du kan oprette en gratis konto ved at  klikke her

 

Skriv en kommentar