Find Den Billigste Ejendomsmægler

Der er mange overvejelser at gøre sig, når du skal sælge din bolig og en af de helt store overvejelser er ofte, hvordan det økonomisk vil se ud, slutter du af med tab eller med en gevinst? Og hvor meget.

En ting er sikkert, det koster penge at sælge en bolig. Når boligens pris er sat, kan du godt begynde at finde minus-regneren frem. Udgifter til tinglysning, skøde, forsikringer ved ejerskifte, bygningsrapporter, markedsføring, salær til ejendomsmægler og meget, meget mere, får hurtigt dit regnskab i rødt, og det giver dig grå hår. For at hjælpe dig med at opå det mindst muligt minus i regnskabet, har jeg her samlet en række muligheder til, hvordan du kan mindste dine udgifter, når du vil sælge din bolig.

 

Den store udgift, sælær til ejendomsmægleren

Der er mange udgifter i forbindelse med boligsalg, og flere af dem er ikke mulige at ændre på, men den helt store udgift er ejendomsmægleren. En typisk handel i Danmark giver omkring 100.000 kroner, i sælær, til ejendomsmægleren. 100.000 kroner af dine penge. Det er her du kan gøre den store forskel og det er derfor dette jeg vil fokusere på.

 

Er selvsalg en mulighed?

Er det en stor liebhaverejendom nord for København, eller en gård på Lolland, er det nok bedst at alliere sig med en ejendomsmægler, der har erfaring med dette. Men er det en 2-3 værelses lejlighed i en af de større byer i Danmark, kan det være let selv at sælge lejlighede, da efterspørgslen på lejligheder her er stor og køberne gerne søger bredt på nettet, for at finde den rette bolig.

Ejendomsmæglervirksomheden Robinhus har lanceret en service kaldet selvsalg. Her slipper du for sælæret til egendomsmægleren, og for kun 299,- i måneden får du annoncer på robinhus.dk, dba.dk og guloggratis.dk med plantegning og lækre billeder af lejligheden eller huset, taget af en professionel fotograf. Ydårligere får også et Tilsalg skilt til boligen og de tager et kig i deres køberkardotek og sender din annonce til mulige interesserede.

 

 

Det eneste du mangler for at komme igang er at finde en pris, men det kan Robinhus selvfølgelig også hjælpe dig med, du har nemlig mulighed for at bestille en gratis salgsvurdering.

Det eneste du kommer til at mangle er en boligadvokat, der kan hjælpe med det praktiske og alle dokumenter. De koster typisk 5-8000,- for rådgivning igennem hele salgsprocessen. Selvsalg giver altså en besparelse på alt fra 30-100.000,- frem for at bruge en ejendomsmægler!

 

Skuffesalg, hvis du ikke har travlt

Vil du dog gerne have en ejendomsmægler til at klare hele processen? Men uden at betale det høje salær? Så tilbyder mange ejendomsmæglere at forsøge at matche din bolig, med nogle i deres køberkardotek, og er der ikke et match med det samme, gemmer de din bolig i skuffen og tjekker herefter løbende efter match. Her er de ikke aktivt ude med dyre reklamer, men det kan altså derfor også tage lang tid at finde en køber.

Det kan være en god metode i områder med stor efterspørgsel, som en billig lejlighed i storbyen, eller hvis du ikke har travlt med at få solgt boligen.

De fleste mæglere tilbyder at have din bolig liggende gratis, men vil ofte have en aftale, på et fast salær, hvis de så sælger boligen. De hjælper dig igennem hele processen og salæret vil normalt ligge på 10-20.000. Det er lidt dyre, og nogle gange lidt langsommere, end selvsalg, men det kræver ikke ret meget af dig.

 

Vælg selv pakken hos ejendomsmægleren

Vil du gerne have ejendomsmægleren med fra starten og få sorglet så hurtigt som muligt? Men du vil stadig gerne spare penge på salget? Selvom mægleren altid forsøger at slæge dig den dyreste pakke, hvor du får præsentationsvideoer, avisannoncer, 50 billeder af ejendommen og 3 forskellige energimærkninger, så er du ikke bundet til at vælge den pakke.

De fleste mæglere er til at tale med, og arbejder du måske selv til dagligt med salg, er du sikkert den bedste til at vise ejendommen frem, eller din kone er måske fotograf og kan selv tage nogle super fede billeder af ejendommen. Dette, eller nogte helt tredje, kan let spare dig for flere tusinde kroner, i salær. Stå selv for de ting du er gode til og lade ejendomsmægleren foretage resten.

 

Pas på din fortjeneste

Det kan virke fristende, at få mægleren til at ordne det hele, når dit boligsalg står til at “tjene” 500.000,-, men husk at det er dine surt tjente penge og kan du måske spare 10 eller 20.000,-, på selv at klare nogle af opgaverne, er der måske til en ekstra sommerferie sydpå med familien, hvem vil ikke gerne fejre hussalget på den måde?

Alle der hjælper dig i salgsprocessen, vil gerne tjene penge og selvom de er dygtige, og hjælpsomme, kan du godt sætte krav og forsøge at finde de mest fornuftige besparelser.

En kommentar til “Find Den Billigste Ejendomsmægler

Skriv en kommentar