Månedsrapport August

Så er jeg endeligt klar med min første månedsrapport hvor jeg fortæller om mine investeringer i sidste måned. Da jeg i August ikke investerede nye beløb, men heller ikke trak penge ud af nogle platforme vil denne månedsrapport primært handle om afkastet på de forskellige platforme.

Vil du se et overblik over min samlede portfolie? Så se her

Aktier

Jeg har ca. 110.000 stående i aktier svarende til ca. 1/5 del af min samlede opsparing. Mine aktieinvesteringer er langsigtede, og jeg investerer hovedsageligt når der er store fald i markederne eller lignende hvor jeg kan købe ind i de store indexer til en god pris.

Jeg investerer lige nu kun i C20 og S&P 500 som er Danmark og USA, men overvejer at tilføje det Tyske DAX index til min portfolie.

 

Investering 1 – OMX Copenhagen 25 Index igennem Sparinvest INDEX OMX C25 KL

Afkastet i OMX C25 har i år været rigtigt pænt og årets afkast er indtil videre 16,6% for 2017. Afkastet i August var dog negativt med ca. 0,5%.
Indexfonden ligger med en diff ift. den rigtige kurs på 0,12% i år hvilket er rigtigt pænt. Jeg tror stadig på langsigtet vækst i C20 og er derfor langsigtet i denne investering.

Investering 2 – S&P 500 igennem ISHARES CORE S&P 500

Afkastet i S&P 500 har været rigtigt pænt i år og denne aktie er steget med 11,90% indtil videre. Afkastet i August ligger lige omkring 0% hvilket viser at ikke kun det danske marked, men også det Amerikanske var ramt i August. Indexfonden ligger med en diff ift. den rigtige kurs på 0,06% hvilket er virkeligt flot. Jeg føler at USA er inde i en turbulent tid, men tror på at der fortsat vil være stigninger at hente når det er en langsigtet investering. Jeg forventer dog store udsving på markedet de næste par år og er klar til at investere mere når de nærmer sig en bund igen.

 

Ejendomme

Jeg har investeret 225.000,- i en enkelt ejendom svarende til ca. 2/5 del af min samlede opsparing. Ejendomsinvesteringen er meget langsigtet og bliver mere set som en del af min pension. Planen er at udvide med flere ejendomme indenfor en årrække og løbende lade overskuddet fra dem blive geninvesteret i flere ejendomme.

Det giver ikke mening at udregne afkastet for denne investering hver måned da flere udgifter er kvartalsvise og så er udgifterne lidt mere uforudsete her. Jeg udregner det derfor kun årligt hvor afkastet i 2016 var 14,27%, hvor jeg i 2017 håber at ramme 15%

 

Crowdlending

Jeg har investeret 100.000,- i crowdlending svarende til ca. 1/5 del af min samlede opsparing. Målet er at Crowdlending skal udgøre 1/3 del af min opsparing og det er derfor et område hvor jeg vil investere mere i år. Der vil løbende blive tilføjet flere platforme og jeg vil intensivere investeringerne i nogle platforme.

Bondora

2017 har været et svært år for Bondora og selvom jeg har et afkast på 16,8% på de sidste 12 måneder skyldes det primært investeringer sidste år der gik godt. De har i August lanceret en ny autoinvestor, noget der giver langt flere muligheder, dog har de samtidig stadig problemer med mange lån der går default.

Jeg har brugt August på at rydde op i dårlige lån ved at sælge dem med store tab på den sekundære handelsplads og solgt nogle få lån for et hurtigt afkast. Pengene bliver brugt på at skifte fokus til kun at investere i lån fra Estland som jeg forventer at have omlagt alle mine investeringer til inden året er omme.

Afkastet i August var på -7,1% som altså skyldes salg af lån der var default med tab til følge.

 

Viventor

Der er i August ikke sket det store på Viventor, afkastet ligger fortsat på lige under 10% og alle mine penge er fortsat investerede.

 

Twino

Der er i August ikke sket det store på Twino, afkastet ligger fortsat på lige under 12% og alle mine penge er fortsat investerede.

 

Viainvest

Der er i August ikke sket det store på Viainvest, afkastet ligger fortsat på lige over 11% og alle mine penge er fortsat investerede.

 

Mintos

Der er i August ikke sket det store på Mintos, afkastet ligger fortsat på lige over 12% og alle mine penge er fortsat investerede. De har dog igennem de sidste 6 måneder tilføjet en lang række nye og spændende firmaer til deres markedsplads. Jeg har et mål om at have investeret mindst 50.000,- igennem Mintos inden året er omme.

Skriv en kommentar