Mikrolån

Et mikrolån er et lille lån, som hovedsageligt bruges til, hvis du har nogle udgifter i weekenden. De er kendetegnet ved, at man får pengene udbetalt med det samme og man har mulighed for at afdrage lånet inden for en kort periode.

Få svar på dine spørgsmål om mikrolån:

🙌 Hvad er et mikrolån?

Et mikrolån er et lån på et mindre beløb som ofte tilbagebetales over en kort periode. Der findes ikke et konkret beløb, før man kan tale om et mikrolån vs. kviklån eller anden type. Mikrolån og kviklån har da også mange ligheder, da du hurtigt får pengene udbetalt og du kan vælge af tilbagebetale lånet hurtigt.

For at der er tale om et mikrolån, bør følgende dække ind under lånet:

  • Muligheden for at låne et mindre beløb
  • Udbetaling samme dag
  • Ofte udbetaling i weekenden
  • Mulighed for tilbagebetaling inden for 90 dage

Hvis disse punkter er til stede, er der tale om et mikrolån, men det er ikke så vigtigt, hvad lånegiver kalder lånet. For rent teknisk vil der være tale om nogenlunde samme lånetype, da du enten kan få et kreditlån eller afdragslån. Kreditlån er en meget almindelig måde at give et mikrolån på, for her kan du betale det af med det samme.

💰 Hvad er fordelen ved et mikrolån?

En kæmpe fordel ved et mikrolån er, at du får det udbetalt med det samme. Hvis du står og mangler 500 kr. til en weekendtur, så kan du få adgang til pengene med det samme. På nogle lån kan du få 30 dages rentefrihed, så her ville det ikke engang koste dig noget at låne pengene, hvis  du sørge for at betale dem tilbage, når du får din næste lønseddel.


Et mikrolån kan betale udgifter, som du ikke havde regnet med, men som du skal betale. Det kan være, at din cykel er gået i stykker og du ikke kan komme på arbejde, uden at du fikser den. Så der kan være ret gode grunde til få et mikrolån, da vi alle sammen har udgifter, som ofte er tilknyttet til vores mulighed for at tjene penge.


Hvis du står i sådan en situation, er et mikrolån et godt lån for dig, for du får pengene udbetalt med det samme og når du får udbetalt din løn, kan du betale lånet tilbage.

📈 Hvad afgør renten?

Med et mikrolån vil der ofte være en fast rente, som gælder for alle. Men nogle gange fastsættes renten ud fra din kreditværdihed. Når du tager lånet, giver du samtykke til, at lånegiver kan køre en kreditvurdering på dig.  Ofte vil det kun betyde, om du får lånet eller bliver afvist. Men i nogle tilfælde kan det også afgøre din rente.

Det er klart, at renten på et mikrolån ofte er højere end på mange andre lån, da långiver tjener penge på at låne dig penge i ekstrem kort tid. For dig mærker du næsten ikke din lånerente, fordi du betaler dit lån tilbage med det samme. Men hvis du venter i lang tid med at betale dit lån af, vil du mærke den høje rente.

Så det er vigtigt, at du altid vælger det bedste mikrolån, som vi kan hjælpe dig med at finde her på siden.

👀 Hvordan finder jeg min konkrete rente på mit mikrolån?

Det gør du ved at søge om lån. På nogle lån har de kun en rente, så her kan du være sikker på, hvor meget du ender med at skulle betale tilbage. Men med mange mikrolån får du en individuel rente, hvor det har betydning, hvor mange penge du penge, hvor længe du låner dem (hvis det er en mulighed) og din kreditværdighed.

Du vil ofte se en min. og max. ÅOP på mange mikrolån. Så din lånerente vil ende et sted herimellem. For at få den konkrete rente, skal du ansøge om lånet.

Det gode er, at det er uforpligtende at søge om et lån, så du har ikke noget at miste ved at gøre det. Før dit mikrolån er gældende, skal du først underskrive det med dit NemID.

💡 Hvad er de generelle regler for at få et mikrolån?

Generelt set må du ikke stå i RKI, hvis du vil have et mikrolån. Det skyldes, at RKI viser långiver, at du ikke har tænkt dig at betale din gæld af. Der kan være mange grunde til, at du er endt i RKI, men jeg vil opfordre dig til hurtigt at komme ud af RKI.

For når du er ude af RKI, kan du også let låne penge online og finde gode mikrolån. Af andre betingelser skal du være myndig med fast bopæl i Danmark. Når du opfylder disse krav, har du mulighed for at få et mikrolån.

🏆 Find det bedste mikrolån?

FÅ ET LÅN PÅ 500 KR. ELLER UNDER HOS DISSE LÅNEFIRMAER

DISCLAIMER: Mininvestering.dk’s sammenligningstjeneste om lån drives med kommercielt formål. Hvis du har nogle spørgsmål til sammenligningstjenesten, er du velkommen til at udfylde vores kontaktformular, hvis du vil have et svar på dansk. Alternativ kan du kontakte hovedselskabet bag Mininvestering.dk på Digital 17 ltd, 20-22 Wenlock Road, London, N1 7GU, UK. Deres nummer her +44 (0)203 146 8423. Låne-kampagnerne på sammenligningstjenesten er ikke nødvendigvis repræsentative for hele markedet.