Overvåg dit boliglån

Da du købte dit hus, optog du sikkert et realkreditlån, på enten 20 eller 30år. Det er helt almindeligt, der er nemlig idag optaget over 1.7 mio. realkreditlån i Danmark. Efter købet har du sikkert primært fokuseret på, at få tilbage betalt det dyre banklån hurtigst muligt, men har du husket at se på dit realkreditlån? De fleste glemmer det hurtigt, da det har den lange løbetid, og betaler ofte bare de månedlige afdrag, men der kan være mange penge at spare ved at omlægge det, når renten er lav.

Et lån på 1 mio. som løber over 30 år og med en rente på 3%, vil koste 517.000 i renter. Omlægges det efter 5 år, til et lån med 2% i rente, vil du spare næsten 160.000 i renteudgifter. Eller du kunne vælge at betale lånet af, 5 år hurtigere, til samme ydelse og dermed spare endnu mere.

At udregne et realkreditlån er desværre ikke helt så simpelt, som ovenstående, da der er stiftelsesomkostninger, biddragssatser, muligheden for variable renter og meget mere. Dette kan være årsagen til at mange ikke får set på det, da det simpelthen kan virke uoverskueligt.

Jeg har altid selv været lidt sparsommelig, hvorfor jeg, efter vi havde købt vores første hus, satte mig og udregnede mulighederne for omlægning af realkreditlånet, med et par års mellemrum, altså hvis renterne så lavere ud ift. da vi optog lånet.

Det er heldigvis blevet lettere idag, og selvom det sikkert ikke er populært hos realkredit udbyderne, er der kommet en gratis service, som kan overvåge dit lån og give dig besked, hvis der kommer et billigere alternativ.

Automatisk overvågning af mit realkreditlån – Ja Tak!

Hvis du selv, som jeg gjorde, skulle sidde og beregne prisen for omlægning til alle kreditforeninger, kan du godt sætte kryds i kalenderen en hel dag, men det behøver du heldigvis ikke, der er nemlig en anden løsning.

Løsningen hedder  Lånetjek.dk . En hjemmeside startet af Martin Ridel, som har 12 års baggrundserfaring fra bankverdenen, inden han startede som realkreditrådgiver. Jeg har selv haft glæden af at tale med Martin og det er en mand, der elsker at gøre bankverdenen lettere for dig som forbruger, en person der brænder for det han laver og ikke bare er i det for pengene.

Det bedste af det hele? Servicen er gratis, så du har intet at miste. Jeg har selv skrevet mig op og vil, i det følgende, forsøge at beskrive lidt mere om de 2 services Lånetjek.dk tilbyder.

 

1. Få et lånetjek nu

Den første service er at du, på 5 minutter, kan få tjekket dit boliglån. Det gør du ved at foretage et lånetjek. Du indtaster blot din adresse, hvorefter hjemmesiden indhenter informationer om dine lån i boligen, fra tinglysningen, samt  værdien af din ejendom, fra det offentlige ejendomsregister.

Det giver en indledende beregning, som er en god indikator for om der ligger en stor besparelse netop nu. Der er dog en række forhold den ikke medregner, som omkostningerne ved omlægning, ekstraordinære indbetalinger på dit lån og en række andre faktorer. Det er til gengæld ting som deres anden gratis service, låneovervågning kan indregne.
Vil du have et lånetjek nu? Så klik her .

 

 

 

 

 

2. Overvåg dit lån og få besked, hvis det kan svare sig at omlægge

Ville du ikke ønske at du automatisk fik besked, hvis det kunne betale sig at omlægge dit boliglån? Eller hvis du fik en liste, et par måneder inden du skulle omlægge dit F5 lån? Det kan du nu med låneovervågning fra  Lånetjek.dk .

Her findes to udgaver. En Basis, som månedligt går ind og tjekker dit realkreditlån, gratis. Men de har også en Plus version, der tilbyder daglig, frem for månedlig, overvågning, personlig rådgivning samt opsætning og hjælp til en række avancerede forhold til 195,- i måneden. Jeg benytter selv den gratis version og vil jeg fortælle lidt mere om her.

Jeg har endnu ikke modtaget en rapport fra Lånetjek.dk, men det er kun et godt tegn, da de kun skriver, hvis jeg kan omlægge og spare penge. Jeg har dog på deres hjemmeside set et eksempel på en rapport og kan fortælle, hvad den indeholder.

De kan overvåge både fastforrentede lån og variable lån. Ved variable lån vil du få besked, inden du skal refinanciere, med de bedste muligheder og, hvis du tilmelder dig Plus, vil du løbende kunne få anbefalinger ift. hvornår du bør konvertere til et fastforrentet lån.

1-2 gange i måneden kører de mine data igennem en matematisk algoritme, der tjekker mine lån imod de nyeste data fra realkredit udbyderne. Der bliver kigget på lånet, boligens værdi, rente, lånetype, differencerenter, kursskæring, kurtage, biddragssatser og oprettelsesomkostninger. Kort sagt ser den på alt det tekniske, så du får en gennemarbejdet udregning.

Hvis du modtager en rapport, vil du kunne se ændringen i biddragssatser, restgæld og naturligvis dine udgifter. Her vil også være alle de tekniske udregninger, så du kan tage dokumentet med ned i banken og se på omlægningen med dem. Jeg har her under vedhæftet et eksempel du selv kan åbne og se.

Klik på billedet for at åbne et eksempel på en rapport

 

Da der er mange parametre når det gælder overvågning af et realkreditlån, vil jeg anbefale dig at læse mere hos Lånetjek inden du tilmelder dig. Når det først er opsat korrekt, er der ikke mere du skal gøre, det gælder bare om at få det opsat korrekt første gang.

 

Få altid professionel rådgivning inden en omlægning

Lånetjek tilbyder dig et overblik over kreditforeningerne og en beregning, der fortæller om det kan svare sig at omlægge netop nu. Men det fjerner ikke behovet for et par professionelle øjne, og inden du kaster dig ud i en omlægning, vil det være en god ide at kigge forbi banken, eller få en uvildig rådgiver til at se på dine forhold. Lånetjek giver dig et detaljeret overblik, som du let kan udskrive og snuppe med, men der kan være mange forhold der gør det fornuftigt ikke at omlægge, eller at vente med at omlægge. Det kan være at du har andre lån, som det bedre kan betale sig at afbetale på, end at bruge penge på stiftelsesomkostningerne ved skift af kreditforening, eller en gennemgang af muligheden indenfor variable ydelser, der måske kan passe til dig.

 

Er du klar til at se om det kan svare sig at omlægge dit realkreditlån? Så hop til  Lånetjek her

Skriv en kommentar